Mammaledig dag idag!

Idag har jag hängt hemma med H. För en gångs skull sov han ganska länge på morgonen (efter att ha kommit upp till oss vid 02, och därefter haft ett antal skrik-gråt-amningssessioner, förstås) och klockan var efter 09 när vi kom ner till köket för att börja dagen.

Vi hade en lugn dag, där han sov middag en och en halv timme kring lunch, och sedan lekte vi hemma fram till ganska sent på eftermiddagen. H tycker att det är jätteroligt att gå hängandes i mina händer nu, och är så stolt och glad över denna nya färdighet.

På eftermiddagen snörade jag på mig promenadskorna och styrde ut i skogen. Vädret var jätteskönt, och det var första gången på länge jag kände mig rätt säker på att det inte skulle börja regna. Helt klart för att jag köpt två nya regnskydd till barnvagnarna…

H somnade ganska snart och sov större delen av promenaden. På hemvägen handlade vi mat, och H tiggde till sig något i affären för första, men säkerligen inte sista, gången i sitt liv. Jag skulle köpa ett nappsnöre och stannade vid napphyllan. Varvid H började teatergråta och tjuta ”nonno”, vilket verkar betyda napp, för det sa han igår kväll också när han ville ha sin napp. Jag provade att ge honom nappen han redan hade i vagnen, men icke! Han ville inte heller äta mer av gratisbananen från fruktavdelningen. Nej, han bara grät och sa ”nonno”. Så jag fick köpa ett två-pack nappar, som genast lugnade ner pojken.

Apropå nappar så föredrar H de gammaldags i latex, silikonvarianterna går inte alls hem. Han vill inte heller ha ”air”-varianterna, utan de med helt bakstycke. Vi har flest MAM-nappar, men han gillar Esskas ganska bra också. Jag tycker dock att den sorten är lite besvärligare, eftersom de har en upp- och en nersida, vilket kan bli lite svårt på natten när lillgrisen ligger och gråter i mörkret och man själv halvt i sömnen ska försöka peta in en napp.

När vi kom hem visade appen att jag avverkat 11 km, vilket är rätt mycket med tung barnvagn att knuffa på. Från i lördags har jag nu promenerat tre milslånga rundor. Det känns bra, för träningen har det inte varit mycket bevänt med på sistone.

IMG_3893

IMG_3895

Jag kände att jag med rätt gott samvete kunde unna mig både en glass på väg hem från affären, och pasta till middag, idag. Det blev delizie gjorda på årets första skördade squash från min pallkrageodling. Mycket enkelt och gott:

  • Hyvla en squash på längden med osthyvel, fortsätt att hyvla en Emmenthaler-ost och lägg fram ca 12 stora skivor kokt skinka.
  • Lägg ett lager av vardera squash, ost och skinka på färska lasagneplattor.
  • Rulla ihop, och dela varje rulle till två eller tre ”stubbar”. Lägg i en form.
  • Ta en färdig pastasås på burk eller gör en egen av krossade tomater och valfri smaksättning, blanda i en skvätt grädde och häll på och runt stubbarna.
  • Toppa med lite parmesan och kör in i ugnen ca 20 min på 225 grader.
  • Ät med en grönsallad.
IMG_3833
Årets första skörd. En squash som fått växa sig lite för stor.

Nu är det läggdags inför halv jobbdag imorgon. God natt, och på återseende.

PS. Nattningen gick fint idag! DS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.