Lite segt idag

Igår hade jag permis för första gången sedan H kom, och drog ut på krogen efter jobbet. Jag hade en dejt med min gamla jättebästis från tonåren, som jag inte träffat på sju år. S-J-U ÅR! Hon bor utrikes nuförtiden, och vi gled isär efter att ha varit alldeles för tätt sammanlänkande under några år i tonåren. Till slut hade vi nött på varandra så mycket att vi inte tyckte om varandra, utan var som ett gammalt (olyckligt) gift par. Visste varandras svagheter som ingen annan, och sköt in små giftpilar just där. Skulle hävda oss gentemot varandra hela tiden. Bitter fiendskap förklädd till vänskap.

Men oj så kul det var att ses nu! Hon har hunnit få två barn och helt byta karriär och livsstil sedan vi sågs sist, och jag för min del har ju också blivit mamma, bytt jobb och även ändrat mig enormt personlighetsmässigt. Jag är ju lycklig nu, och inte alls en inbiten bitter pessimist, som jag trodde att jag var. Vi käkade och drack vin och pratade öppet med varandra på ett sätt som man kanske bara kan göra med någon som känt en väl i ungdomen. Ett par gamla killkompisar (som jag inte sett på ca 15 år) anslöt också lite senare, och även där var det liksom bara att prata om livet sådant det var och är, utan krusiduller och utan att behöva hålla igen. Underbart! Fyra småbarnsföräldrar på väg in i medelåldern, som var tonåringar ihop för en liten evighet sedan.

Så mamman drack vin och öl och pratade sig hes ända fram till midnatt innan hon begav sig hemåt, lite lagom rund under fötterna. Var enormt kissnödig hela bussresan hem, och högg en burgare som fyllekäk på vägen till hemmahuset. Kände sig otroligt härligt oansvarig när hon tassade in genom ytterdörren vid tvåtiden på natten. Barnet kontrade med att tycka att det var god morgon klockan sju…

Dagen idag blev således lite seg. Laissez faire fick bli ledordet för dagen: H fick plocka och riva i allt han ville som inte var farligt eller extremt ömtåligt. Drivor av barnböcker, CD-skivor och DVD-fordral täckte snart vardagsrumsgolvet, medan mamman kramade om sin kaffekopp och kom med tillkämpat glada tillrop till barnets härjande.

IMG_3718
Ok, här blev det dags att ingripa. Klättrandes i fåtöljen med siktet inställt på mammans dator.

Dagen spenderades nästan helt och hållet i hemmets lugna vrå, förutom en liten tur för att proviantera bananer och hämta paket hos postombudet. Mamman hade fyndat inte bara ett eller två, utan hela tre par nya skor på Eccos rea. Jo, det blir mest foträta skor utan klack nuförtiden. Så är det. Men fina ändå!

IMG_3724

Inbjudningarna till det stora ettårskalaset är nu postade. Vi har ju inte haft vare sig dop, namngivningsfest eller releaseparty för H, så vi tänkte att det kunde vara trevligt att bjuda in hela tjocka släkterna och de närmaste vännerna till ettårskalaset istället. Dop gick bort av den enkla anledningen att vi inte är troende, och det kändes lite som hyckleri att döpa vårt barn. Och fest hemma när H blivit så gammal att det var lämpligt att utsätta honom för så mycket folk skulle ha fått ske mitt i vintern. Inte bra när man bor i ett trångt, övermöblerat hus med noll sociala ytor för fler än 4-6 personer. Men sensommarfest i trädgården, det fixar vi!

IMG_3722

 

Vi beställde korten hos Optimalprint, med tryck och eget foto på framsidan och tryck och egen text på baksidan. Hur sött? Jag tror kostnaden landade någonstans kring 600 kr för 40 kort, med kuvert inkluderade. Och vi fick dessutom drygt tio kort extra. Planen för kalaset är att det blir öppet hus, buffé med enkel mat och fika, hyra partytält, glas och porslin. Vi gör nog maten själva, det känns som att det i regel blir roligare än catering med typ kallskuret och pastasallad samtidigt som man får mer för pengarna. Hellre bättre råvaror och laga själv, känner jag. Ett gäng kompisar bjuds in till fortsättning i mindre sällskap under kvällen. Kanske liten kräftskiva då? Kan bli bra tror jag.

Helt orelaterat så såg jag helt fantastiska växter på promenaden idag. Drygt halvannan meter höga med stora knoppar, som verkade vara på väg att slå ut i lila blom. Någon sorts tistel, kanske? Måste gå förbi igen om några dagar och se hur de blommar. De här knopparna tronade alltså ovanför mitt huvud.

IMG_3721

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.