Fortfarande kvar

Nej, jag ska nog inte rymma någonstans.

Igår hade jag lyxen att bli upplockad utanför kontoret av mina grabbar. I baksätet satt min lillgris och log med hela sin uppenbarelse. Så glad att se sin mamma att han satt och skrattade av förtjusning.

Väl hemma var han glad hela kvällen, lekte med den fina Brio-gåvagnen vi ärvt av en släkting, som lämnade den på mitt jobb igår. Han fick äta burkmat, medan jag premiärlagade min absoluta favoriträtt för närvarande: Lab Gai, kryddig thailändsk kycklingsallad. Denna underbara maträtt äter jag så ofta jag kommer åt, men igår var första gången jag provade att laga den själv.

Receptet hittade jag på shesimmers.com, en fantastiskt bra matblogg av en kvinna med humor och språklig virtuositet.

Grovt förenklat gjorde jag så här (kolla originalreceptet för mer info):

  • Rostade lite ris gyllenbrunt i en kastrull (jag använde jasminris, men det ska vara thailändskt ”sticky rice” egentligen.) Ställde det åt sidan att svalna, och mortlade sedan till ett grovt pulver.
  • Sjöd kycklingfärs (för finlir hackar man kycklinglårfilé själv istället) i lite vatten i en stekpanna (ska inte få stekyta), drog bort från värmen, tillsatte fyra små strimlade schalottenlökar och smaksatte med ett par matskedar fisksås och tre-fyra matskedar limejuice.
  • Blandade i torkade heta chiliflakes (ca en matsked) och det rostade rispulvret.
  • Körde i ett stort lass hackad färsk koriander och mynta (mest koriander).

Serverade kycklingröran i en skål av salladsblad, med kokt basmatiris till. Så. himla.gott. Och om man håller ner på det vita riset vid sidan av så är det också extremt nyttigt; inte ett gram tillsatt fett.

Naturligtvis glömde jag att fotografera det hela. Jag skulle vara en usel matbloggare, helt klart.

H somnade utan åthävor sedan. Natten var dock jobbig och orolig, han vill helt enkelt inte sova just nu, lilleplutt.

Förmiddagen har förlöpt väl, med mamma och barn på gott humör. Nu sover han middag sedan en timme tillbaka, men jag måste väcka honom för att dra in till stan och luncha med B och vänner.

På återseende.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.