Tillbaka efter bloggpaus

Tre hela dagar utan närvaro på bloggen. Det är nog rekord sedan jag körde igång i januari. Inte av någon särskild anledning; det var bara livet som kom emellan litegrann.

I fredags blev vi värdar till min besökande mamma, och försökte hinna med lite panikstädning och lunchmatlagning innan hon dök upp. Vi hann hjälpligt städa av köket och dammsuga nedervåningen, och sno ihop en broccoli- och lökpaj med blandsallad från egna landet. Mamma är vegetarian, så jag får lite övning i att både komma på och tilllaga mat utan kött.  Fast hon äter fisk, så det är inte så svårt. Att sedan packa ihop oss och komma iväg till lillebrors 30-årskalas i tid var oss dock övermäktigt, så vi kom tre kvart för sent. Delvis för att hushållets minsta medlem lyckades kräka ner både body och byxor PRECIS när allt var nedpackat och vi skulle ut genom dörren. Kalaset var trevligt, men hedersgästen avvek nästan först av alla för att ta sig in till stan och festa vidare med intressantare människor än tjocka släkten. Lilla H charmade alla som vanligt, när han mycket stolt demonstrerade hur duktig han blivit på att krypa och stå.

På lördagen tog vi en tur till Roslagen och knatade runt lite, käkade sen lunch på uteservering och avslutade kvällen med att grilla lax hemmavid. Nattningen höll på att bli en mardröm igen, men jag avbröt och gick ut och lade H i Buffalon och gick ett varv runt kvarteret med Breezysuffletten helt nerdragen. Då somnade han faktiskt, och fick ligga kvar ute i vagnen ända fram till efter midnatt, då vi gick in. Men det var inte konstigt att han hade svårt att sova i den extrema hettan som var i helgen.

På söndagen fick vi besök av lillebror som led storligen av sviterna från lördagens födelsedagskalas med vännerna, men som ändå övertog vårdnaden om vår mor efter lunchen. Inte för att vi fick vila ut då, när hemmet utrymts, för då skulle vi iväg och äta middag med B:s mamma och bröder samt svåger.

Det känns som att allt gick i ett hela helgen, och jag inte har fått andas ut ännu. Imorgon ska jag byta några timmar med B för att ta ett viktigt kundmöte, så det blir till att stiga upp tidigt igen.

H lärde sig att klappa händerna i söndags, och var mäkta stolt över det. Nu klappar han händerna på kommando nästan hela tiden, men vill även gärna ta tag i våra händer och slå dem mot varandra.

Söndags natt bjöd återigen på övertrött och manisk bebis, men han somnade till slut efter att vi mer eller mindre väntat ut honom.

Under måndagen var jag på jobbet som vanligt, och B var hemma med H. Som storsint nog givit pappa sovmorgon till klockan 10. När ska det någonsin hända mig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.