Egenföretagargnäll och äntligen sommarnatt

Jag kom hem sent från jobbet igår. Hade en massa att göra, och behövde skaffa mig lite överblick. Och försöka fakturera en del.

Det är inte det lättaste att få det att gå ihop med det egna företaget när jag bara jobbar halvtid. Vi har varit förskonade tidigare och nästan från start för snart två år sedan har vi bara kunnat jobba på, utan att behöva fundera särskilt mycket på att behöva nå faktureringsmål med mera.

Men en halvtid räcker verkligen inte för att kunna dra in pengar till en halv pre-bebislön. Jag har fått gå ner lite i lön, men kämpar ändå varje månad för att få det att gå ihop. Nu har vi tack och lov ganska låga omkostnader, och min partner har tagit på sig en större del av dessa på ”sin” lott medan jag är mammaledig. Men herrejävlar vad mycket man måste dra in i jämförelse med vad man får ut! Jag måste dra in fyra gånger så mycket pengar som jag kan ta ut just nu.

Det är inte vidare barnvänligt i egenföretagarland.

Så jag kom hem vid 21. B hade haft en jobbig nattning och var arg som ett bi. Jag var utmattad, och ledsen för att jag visste att han var sur över att jag var sen. Och för att jag inte hann träffa min lilleman alls igår; han sov när jag gick på morgonen och sov när jag kom hem på kvällen.

Vi får min mamma på besök vid lunchtid idag, och ska infinna oss hos min pappa vid fem för att fira min lillebror, som fyller jämnt. Huset är en katastrofzon, vi ska bjuda mamma på lunch och ingen present är inhandlad.

Men vi valde att skita i allt i går kväll. Tända grillen, grilla ett par burgare och dricka ett par öl. Sitta ute och njuta av sommarnatten. Den första riktiga ljumma, ljusa sommarnatten.

IMG_3430

Men nu är det morgon och dags att lägga på ett kol!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.