Första stegen!

Idag gick H för allra första gången, genom att skjuta sin Stokke Tripp Trapp framför sig runt köket. Tidigare har han max tagit ett par steg runt någon möbel han rest sig mot, men nu plötsligt bara gick han som att han aldrig gjort annat.

Senast igår stod jag och tittade på de klassiska lära-gå-vagnarna i leksaksaffären och tänkte att ”de där är han för liten för ännu, han skulle bara resa sig mot vagnen, som skulle fara iväg och H skulle slå sig i ansiktet.”  Men han sköt stolen runt hela köket, och ramlade inte en enda gång, även fast mamman fick hjärtsnörp ett par gånger då stolen for i väg lite väl snabbt. Men ungen bara pinnade på, han med!

Klossar var han däremot inte särskilt intresserad av, förutom att slå ner alla mammans försök till tornbyggen. Men han verkade inte tycka det var roligt, utan verkade mest se det som en principsak att klossarna inte skulle ligga på varann.

IMG_3416

Vid lunch fick han öva på att äta själv, vilket orsakade stor förödelse i köket. H själv hade en Babybjörnsmock på sig. Och en mössa, eftersom han alltid torkar av sina geggiga händer på bakhuvudet, och att han var nyduschad imorse.

IMG_3403

Nattningen gick riktigt dåligt igen, han blev manisk och försökte krypa iväg efter att ha ammat, ålade och maskade sig spänd som en fjäder och grät helt hysteriskt av att bli fasthållen. Tre gånger fick jag börja om, med resultatet att han somnat till slut, men tre gånger vaknade han också så fort jag lade ner honom. Jag var arg mot slutet, ville gå ner och äta middag och få sitta i lugn och ro en liten stund. Och då ville H såklart inte alls somna, så han fick komma ner och äta med oss. Han bajsade, och sedan lyckades B söva honom.

Det är helt sjukt vilka skuldkänslor jag får de gånger jag tappat tålamodet och blivit arg på H. Jag försöker sätta det i proportion, han kommer inte att bli otrygg med mig bara för att jag beter mig lite surt vid nattningen någon enstaka gång, men jag känner mig ändå som en skurk efteråt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.