Ännu en helg förbi

Söndag kväll, och bara ett par timmar kvar av helgen. I fredags fick jag åka in till jobbet en vända för att kompensera för arbetstiden som försvann i onsdags när vi var på BVC. Plötsligt blev helgen så kort!

Fredagskvällen utmynnade som vanligt i två föräldrar som halvsov i varsin fåtölj bara ett par timmar efter att barnet somnat.

På lördagen var det dags för H:s andra kyrkobesök. Anledningen denna gång var dock mycket trevligare än sist – ett bröllop! En släkting till B gifte sig, och hela familjen inställde sig. Vi är ju som vi är, och tvärnitade framför kyrkan med ett par minuter till godo. En mycket otimlig störtskur gjorde avlastningen knepig, men vi satt ändå fint uppradade i kyrkbänken på utsatt tid. H fick sitta i Babasling. Konstigt det där, att den tidigare helt utdömda bärmojängen plötsligt är mitt förstahandsval för korta bärstunder…

Förutom lite småprat, och ett par tjut för att testa akustiken, skötte sig H bra i kyrkan. Under mottagningen på församlingsgården fick han sitta i Buffalon bredvid bordet, och var nöjd och glad nästan hela tiden. När han blev trött och gnällig ett tag gick vi en sväng runt kyrkogården med vagnen.

Många tankar som svävade omkring i huvudet där, när jag i ett avbrott från bröllopsfestligheterna gick med min lilla son i barnvagn och tittade på gravstenarna runt den gamla kyrkan. Funderade över livets förgänglighet and all that shit.

På vägen hem stannade vi och handlade, och H fick åka i det vanliga barnsätet på kundvagnen för första gången. En mycket stolt liten kille satt där hur stadigt som helst och höll i sig i vagnen. Så söt.

Efter att barnet sedan somnat busade föräldrarna till det, tog en sup och mamman tjuvrökte en ultrasvag cigarett. Och somnade i fåtöljen kort efter midnatt…

Idag har vi tagit det lugnt hemma, och introducerat H till grillat kött med hemgjord bea. Det gillade han!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.