När snålheten bedrar visheten

Eller… Ja… Nu är det väl kanske inte snålhet jag ens kommer att prata om, eftersom det snarare blivit en dyrare historia. Kanske är det lämpligare att mynta ett nytt uttryck, som ”När principen bedrar smidigheten”

Snålheten, eller principen i det här fallet, är så klart inte min, utan B:s. (Det här är ju nu min blogg, så jag tar mig friheten att framställa mig själv som den vettigare parten i vårt förhållande.)

Som jag tidigare skrivit så har sufflettfästet till vår Bugaboo Buffalo gått sönder. Det är med största sannolikhet allt bökande med det alltför trånga regnskyddet som är orsaken. När jag förra veckan beställde breezysuffletter och ny sittdyna var jag på vippen att lägga ner ett par nya sufflettfästen i varukorgen, till det facila priset 170 kr. Men gjorde misstaget att stämma av med B, som satt bredvid.

– Det är väl lika bra att bara köpa de här och se glad ut, sa jag. Nu när jag handlar annat är det ju gratis frakt, och vi slipper allt besvär med att reklamera.

-Kommer inte på fråga, tyckte B. En vagn för tolvtusen spänn ska inte gå sönder på det här viset, det får de åtgärda!

Sedan lade jag ner några timmar på att kolla upp kvitton, leta fram serienummer och gud vet vad, registrera vagnen på Bugaboos hemsida, efter att ha svurit över att den inte verkade registrerad trots att vi skickat det j-vla registreringskortet för ett år sedan, fylla i formulär för garantiärende, mejla med någon norsk Bugaboo-representant som vidhöll att ingen tidigare registration fanns och att vi ska ta reklamationen med butiken, ringt Big Baby i Häggvik och förklarat läget och fått beskedet att vi måste komma dit.

Där fick jag nog. Hur svårt kan det vara? Vi har kvitto på att vi köpte en dyr premiumvagn för ett år sedan, och det borde inte ha varit svårt för vare sig Bugaboo eller Big Baby att bara skicka över en liten effing plastbit som kostar noll och intet för dem. Vi hade kunnat mejla bild eller skicka den trasiga plastbiten i retur. Eller tror de att deras kunder sitter och har sönder sufflettfästen på pin kiv?

I mina ögon bör kundservice vara A och O när man säljer dyra produkter till folk. Jag kan begripa när budgetalternativ inte erbjuder så bra service, det finns inte marginaler för det när folk inte vill betala för kvalitet. Det är ju både lönlöst och larvigt att t.ex. gnälla över Ryanair. Betalar du för bajs så är det bajs du får. Men att betala för en premiumprodukt och sedan känna ungefär som att du pratar med ett försäkringsbolag som vill slippa utbetala ersättning till varje pris, och inte ett företag som tjänat en bra slant på att du köpt deras dyra vara och vill att du ska vara nöjd? Jag gillar’t INTE!

Jag meddelade sedan B att han fick styra i det hela nu, eftersom jag hade kunnat ha sufflettfästet i min hand bara 170 kr fattigare och ett par timmar rikare om det inte var för hans princip. Nu hade jag både lagt ner tid och möda och blivit förbannad! Som förutsett…

Följetångens nästa del får vänta till imorrn, för nu är jag så trött att jag ser i kors.

God natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.