Tiomånaderskontroll på BVC

Då så. Meine Damen und Herren, ladies and gents, resultaten är inne.

B var spot on avseende längden; 75 ståtliga centimetrar lång är han, vår son.

Men vikten, då? Där var vi båda HEELT ute och cyklade. Han hade bara gått upp ynkliga 300 gram på två månader! 10 420 gram, visade vågen idag. Nu kunde vi ju knappast förvänta oss att han skulle fortsätta gå upp ett eller par kilo i månaden hur länge som helst, men ändå – tre ynkliga små hekto på två månader…

Både barnläkaren och vår BVC-sköterska var dock helt nöjda; det är helt som det skall vara att han lade på sig rejält innan han började röra på sig, så han har haft att ta av nu. Både längd- och viktkurvan ligger nu lite ovanför medelkurvan, där det verkar som att ”hans” kurva är.

Huvudmåttet var 47,6 cm, vilket är 0,5 cm mer än på åttamånaderskontrollen.

Sedan kontrollerades om han härmades när läkaren slog två klossar mot varandra. När hon erbjöd honom klossar ville han dock inte ta dem, utan det var först när B fick dem som han tog dem. Läkaren förklarade att barn börjar bli skeptiska till främlingar i den här åldern, och undrar vad personen vill av dem när de blir erbjudna något av någon de inte känner. Det är ett förtoende att ta emot något. Efter att grundligt ha avsmakat både den runda och den fyrkantiga klossen slog han i alla fall ihop dem och verkar ha blivit godkänd. Sedan kollades det om han kunde leka tittut, och det kunde han ju.

Hjärta och lungor lät bra, han såg fin ut på alla vis tyckte de. Och kulorna låg rätt i påsen den här gången med. Vi fick också förklarat att det kan vara så att de flyttar sig upp även om de legat rätt från början, t.ex. vid kyla eller rädsla, men att det viktigaste var att de då kunde sjunka ner längst ner i skrotum (läkarspråk för kulpåse) igen om det blev varmt, som vid hög feber.

Sedan var det lite allmänt prat om mat, krypande och stående. Han äter allt, kryper för fullt och står mot allt, så det var inga bekymmer. Stor fet ”OK”-stämpel i rumpan borde han få, lillkillen!

B åkte in till jobbet på ett möte efter BVC. Det mesta av min halva jobbdag försvann i och med BVC-besöket, men jag hann klämma in några samtal och mejl under dagen i alla fall. Jag hämtade även mitt paket från Köpbarnvagn.se under eftermiddagspromenaden. Nu har jag breezy-suffletter till båda mina Bugaboovagnar. Men jag monterade bara den till Bee3, eftersom Buffalons sufflett är trasig vill jag inte pilla med den innan reklamationsärendet är klart. Det ser nog shoddigt ut med en breezysufflett som hänger på sniskan ändå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.