Return of the dregglis

H har börjat dregla alldeles kopiöst, det bara rinner ur munnen på ungen, och hela halsen blänker av saliv. Tand nummer fyra har brutit igenom, en övre sidoframtand på höger sida, och båda övre framtänderna bryter igenom närsomhelst. Det jag trodde var en hörntand är nog bara en sidoframtand till, som sitter rätt långt ut. Han verkar få rätt breda framtänder. Då går allt faktiskt helt enligt schemat.

Jag hag fått dyka ner i lådan med undanstoppade och urväxta kläder och plocka fram alla dregglisarna igen. Vi använde dem ju förr för att H kräktes konstant, och plockade undan dem i och med att han slutade kräkas för ett par månader sedan.

Eftersom han inte dregglade nämnvärt när de första tänderna kom trodde vi inte att vi skulle behöva dem igen. Ack så fel vi hade!

IMG_3339

I övrigt har jag och H inte gjort särskilt mycket idag. Vi tog med oss återvinningen och gick sedan och handlade. Då är Buffalon verkligen bra att ha.

IMG_3341

Moraltanten i mig fick också ett plötsligt ett uppvaknade. Vår nya TV är en sån där smart sak som man kan installera appar på. Jag, som saknat musikvideor sedan MTV sadlade om till realityskräp, hittade en gratis musikvideoapp, som jag genast tankade ner. Såg ett par videor och kunde konstatera att det var ännu mer bröst och rumpor än jag mindes från förr. För att sedan sätta kaffet i vrångstrupen när det kom upp en musikvideo med en tjej som visade allt. Alltså nakna bröst och skrevande UTAN TROSOR. Herregud, vad chockad jag blev. Och sedan kom en video där J-Lo var snudd på naken och kråmade sig med nån yngre förmåga. När hände detta? Nog för att musikvideor typ alltid objektifierat kvinnor, men så här extremt? Plötsligt känner jag mig som den snudd på medelålders mamma jag faktiskt är. Nakenchockad.

Mer positiv hade utvecklingen av Mumin-barnprogrammen varit. Jag testade att köra de nyare programmen från Netflix på nya TV:n, och det var helt sjukt snyggt. Fantastiska miljöer, och alla figurer ser ”rätt” ut, men så mycket bättre än de gamla tecknade serierna. Jag kommer nog titta mer på Mumin än vad H kommer att göra!

IMG_0367

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.