Att äta kakan och ha den kvar…

… eller kanske att plocka russinen ur kakan?

Så känner jag för onsdagarna just nu, dagarna då jag får gå upp tidigt för att gå till jobbet, hinner med i vart fall ett par-tre timmar effektivt arbete innan jag åker hem och tar över barnpassningen. Onsdagarna känns plötsligt väldigt långa, men samtidigt så innehållsrika.

Idag fick jag en hel del gjort på jobbet, och åkte sedan hem för att ta hand om H, som fått hänga med farmor ett par timmar sedan B åkt till jobbet, då vår planering idag krävde en överbryggning med hänsyn till restider och annat.  Det var en glad liten kille som jag kom hem till, som hade haft kul både med farmor och med labradortiken, som nu börjat förstå att den lilla människan går att leka med. En trasig pipleksak var resultatet, men vad gör det när man har kul?

Vi lekte en stund, och sedan tyckte jag att H var lite gnällig och tänkte att han kanske ville sova lite. Och det ville han. Vilket gjorde att även mamman fick sova en stund. En och en halv timme till och med!

Efter att vi vaknat till var klockan fem, och H fick middag innan vi gick ut i trädgården. Vädret hade gått från halvmulet och blåsigt till alldeles strålande under vår lilla tupplur.

Jag rensade lite ogräs medan H kröp runt på gräsmattan, där han plötsligt kan krypa på ”rätt” sätt istället för att fösa sig fram på mage med högra benet, som han gör inomhus. Han hittade en tallkotte att gnaga på, och ville gärna ta sig fram till blomsterrabatten för att äta jord. Det lyckades jag i alla fall sätta stopp för.

Sedan vattnade jag odlingarna. Genom att springa fram och tillbaka mellan odlingar och vattenkran med en vattenkanna. Vi behöver köpa en ny trädgårdsslang, efter att den gamla sprungit läck på flera ställen. Så kan det gå när man glömmer ta in saker över vintern…

H fick haka på under vattenhämtandet, sittande på min höft i babaslingen. Den är faktiskt rätt användbar när man vill bära på höften kortare stunder. Jag tycker inte Ergobaby fungerar något vidare att bära på höften i – i vart fall inte eko-ergon. Jag har för mig att jag testat rese-ergon med bättre resultat. Men Babasling fungerar faktiskt bra för höftbärning, bara man sätter axelremmen ner över överarmen istället för uppe mot halsen. H satt nöjd i ungefär en halvtimme och bara tittade på vad jag höll på med.

IMG_3214 (1)
Hittade en väldigt fin tallkotte. Leksaker som på morfars tid.
IMG_3220 (1)
Kan ju faktiskt krypa ”på riktigt”.
IMG_3224 (1)
Fina blommor. Mumsig jord.
IMG_3226 (1)
Åker Babasling på mammans höft. Helt okej, faktiskt!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.