Om vi var som många andra…

… så skulle jag just nu kanske vara på väg hem från den första i en lång rad jobbdagar.

Det verkar vanligt att papporna tar över som föräldralediga när barnen är ungefär i H:s ålder. Lägger man till att sommaren just börjar verkar det ännu vanligare.

Om jag varit mammaledig på heltid och behövt börja lämna min lilla telning hela dagarna nu, för att pappan skulle glassa runt i solen med barnvagnen över sommaren innan det blir dags för föris på hösten, ja då hade jag varit rätt sur, faktiskt.

Nej, jag är väldigt nöjd med att vi delat lika från början – vi är båda samkörda med H, har båda lika stark relation med honom, och vi kommer båda att få njuta av lata sommardagar i solen med honom.

Vi har förvisso båda en viss stress över att inte räcka till på jobbet, och att dammråttorna tidvis hopar sig hemma. Men vi uppskattar båda att få umgås hela dagar med lillfisen. Och att få åka till jobbet och lämpa över ansvaret på den andra också…

Framför allt är det ingen av oss som måste gå och slita på jobbet hela veckorna, för att bara träffa lilleman på helgen. Han som utvecklas så snabbt nu att det är som att han blir en vecka äldre för varje dag som går.

Likadelning från tidig ålder rekommenderas starkt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.