Surt, sa H om …hallonen?

Sedan H började smaka på annat än ersättning och bröstmjölk vid 4-5 månaders ålder har han gillat allt han erbjudits. ALLT.

Idag åt vi vaniljyoghurt med valnötter och jättefina färska hallon till frukosten. H fick en liten bit hallon och grinade lite illa, som han brukar göra när han oförberett får något nytt. Sedan skulle jag mata honom med en liten bit till, men då for det ut en liten tunga och tryckte ut hallonet igen. Bestämt for den lilla tungspetsen fram, även när jag gjorde nya försök. När jag sedan gömde en hallonbit i yoghurtskeden såg han på mig som om jag slagit honom när han kände hallonsmaken,

Av alla smaker han utsatts för de senaste månaderna var det alltså HALLON som var det första som var så äckligt att det inte gick att äta.

Imorse vaknade han för övrigt klockan sex och vägrade somna om. Klockan 9 hade vi ätit frukost färdigt, hela familjen, och H ville sova middag. Nu vid 10 sitter vi och dricker kaffe och läser tidningar medan både tvätt- och diskmaskin arbetar och H sover. Vuxenpoäng på det?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.