Kyrkopremiär

Igår hade jag en hektisk halvdag på jobbet, kom hem och möttes av en pöjk som inte skitit på hela dagen och en pappa som hade ett humör som om han inte gjort det heller. På flera dagar. Sedan tog jag över barnet, som bajsade fyra gånger i rask följd.

Pappan och jag rök ihop och sa en del saker ingen av oss menade, med upprinnelse i att jag gjorde ett semispontant inköp när vi besökte köpcentret på vägen hem.

Jag har sett ReEasy:s produkter i mitt Facebookflöde, och tyckt att de verkar riktigt fiffiga. Vi har verkligen en bristande hantering av återvinningsmaterial här hemma; köket är trångt och rymmer ingenting, så glas, metall och pantflaskor brukar först belamra disk- och arbetsbänkar, för att sedan hamna i påsar i källartrappen, där jag svär över dem varje gång jag ska gå ner fullt lastad med tvätt. Rasrisken är överhängande. Men jag har inte kommit mig för att köpa ReEasy:s återvinningsrör med väska på nätet.

image

Så när jag plötsligt såg dessa i butik slog jag till direkt! (Bilden lånad från reeasy.se) En väska med fyra fack och två tillhörande rör, som passar in i hålet på återvinningsigloon, så man bara kan tömma ner allt på en gång. Det finns även extra rör att köpa om man vill fylla väskan med rör.

Jag tänker mig att båda rören får bli till små klarglasburkar (barnmat och annat) och sedan använder jag ett fack till större glasflaskor och ett till tidningar. Metall, som vi inte har så mycket av, lägger jag nog i en liten påse och knyter runt ett handtag. Och sedan kan återvinningspåsen hänga med minst en gång i veckan när vi går till affären. Återvinningsproblematiken löst, tyckte jag. B trodde inte på konceptet, och tyckte behållarna är för små och att det var ett slöseri av 279 kr. Vi får väl se…

Jag har PMS igen och blev riktigt asförbannad på hans dryga attityd när jag glatt förevisade mitt inköp. Vi blev dock sams igen under kvällen. Oj, vad jag inte har saknat att bli en hormonell drake en gång i månaden. Jag blir så arg för ingenting, och så förkrossad för ännu mindre. Skriker och gråter och har ingen kontroll alls över känslostormarna. Nej, jag mår mycket bättre som gravid och ammande. Då är jag bara lugn och harmonisk. Stabil och kontrollerad.

Till H köpte jag en naturgummibitring från Hevea i form av en panda, som blev mycket uppskattad.

image

Bilden lånad från heveababy.com.

Imorse drog jag och H på MammaBootCamp efter frukost innan det var dags att gå hem och göra oss i ordning för dagens begivenhet: begravning av B:s mormor.

H skötte sig bra i kyrkan, även om mamman satt på helspänn. Det var en fin ceremoni, och det känns ju ändå rätt bra att gå på begravning för någon som levt ett mycket långt och bra liv och fick somna in fridfullt. I bänkarna satt tre generationer avkomlingar, inklusive H och en liten syssling som kommer om en månad, och som vi inte alls känt till före idag.

Till kvällen har vi grillat kött och sköljt ner med en flaska barolo, och nu är det läggdags innan den tillbytta jobbdagen imorgon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.