Första vårruset

Med den ”fantastiska” tiden 51:41,79 h tog vi oss till slut i mål i vårruset igår kväll: jag, H och Buffalon.

IMG_3067
H fick egen medalj. Glad och stolt…

Vi gick med ett par andra mammor till att börja med, men drog ifrån dem efter ett tag. Jag vill alltid fram och förbi när jag hamnar i folkmassor, och blir stressad av att vara instängd, så jag pinnade på i rask barnvagnspromenadtakt.

Vi startade i den sista startgruppen, ”strosa” tillsammans med andra barnvagnar, stavgångstanter och gammkärringar med rullatorer. Jag känner mig peppad att försöka jogga nästa gång. Jag tänker i vart fall ta näst sista startgruppen, ”Lunka”, där man bör ta sig runt under 45 minuter.

IMG_3072
Första loppet. I år gick jag. Nästa år springer jag!

När vi kommit i mål var det sol, regn och hagel (!?), och vi blev dyngsura. Hade såklart inget regnskydd med, för Buffalons regnskydd är så stort och omöjligt att få på.

IMG_3070
Vädergudarna var inte med oss. Regn och hagel vid målgång.

Loppets antiklimax var helt klart den s.k. goodiebagen som delades ut efter loppet: ett par tamponger, ett par trosskydd, ett par såna där dukar man lägger i tvättmaskinen och som suger upp överskottsfärg så inget missfärgas. Och en Lindorkula. Tack för det Coop!

Man kan riktigt se dem sitta där: ”Hmm, vi sponsrar ett lopp för kvinnor. Kvinnor… Mens, inkontinens, tvätt och så lite choklad på toppen!” Unket är ordet.

Men vi fick en banan och en vitamindryck också, och det var ju bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.