Morgonmys, fördröjt.

H är rätt jobbig på nätterna för närvarande; han gråter och gnäller mycket, ska ligga och byta tutte helt hysteriskt och ha nappen mellan varven. Ibland kommer han till ro när man håller om honom, ibland blir han hysterisk och vill bara ligga på tvärsen mellan oss, utan täcke och med fritt utrymme runt omkring.

image

Mamman får ligga ute på kanten, och måste vara vänd in mot H, annars vaknar han genast, gråter och rycker henne i håret. Hårt, så att håret bryts och lossnar, med ljudet av små iskristaller som krossas.

På yttersidan får han inte ligga längre, efter att han trillade ur sängen för någon vecka sedan. Sin egen säng sover han bara i fram till småtimmarna.

Mamman drömmer om ett eget sovrum och vill helst inte alls sova med H just nu.

När det blir dags för frukost är jag så desperat och trött att jag ler triumferande när jag ser en gårdagsslatt i kaffekannan, och resolut skjutsar in den i micron.

IMG_3059

Barnet, som av någon anledning inte bajsat på ett drygt dygn, får en gröt dopad med nästan ett helt rivet päron och en rejäl skvätt rapsolja.

IMG_3060

 

Och H är glad. Har han månne redan räknat ut att han kan hålla inne större delen av bajset tills föräldrarna sitter på caféet vid torget och avnjuter sin frukost, sent omsider?

image

Tur att BVC ligger bredvid, så vi kunde ta hand om bajskatastrofen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.