Mammaledig försommardag

Äntligen är det lite vår i luften igen!

IMG_3001
Äppelblom

Jag och B bytte dag med varandra, eftersom han hade saker han var tvungen att göra idag, så jag får åka till kontoret imorgon istället. Och med hänsyn till dagens väder gråter jag inte blod över att vara mammaledig just idag…

När det var dags för H:s förmiddagsvila sövde jag honom medan jag ammade sittande på vardagsrumsgolvet. Så fort han somnade lade jag ner honom i Buffalon. Han reagerade inte alls vare sig på att läggas i vagnen eller på att jag satte på honom selen.

Jag styrde kosan mot vår ytterst försummade blomsterrabatt på framsidan. Förra året var jag ju väldigt gravid hela sommaren och orkade inte stå på knä och rensa rabatter, så gräs, klöver och avkommor från en stor bergklint jag låtit husera i rabatten höll nu på att ta över helt bland mina planteringar av rosor, pioner, klematis och vallmo.

Päromblom
Päronblom

För första gången testade jag sovkokongen från Outlook på min Bugaboo Buffalo. Oj, vilken bra kombo det var! I vart fall om man går på det faktum att H sov i en och en halv timme medan jag rensade rabatten. Skyddad från både sol och insekter dessutom. Jag undrar om jag inte kan strunta i solsuffletten Bugaboo Breezy, som jag hade tänkt köpa till Buffalon?

Outlook Sleep Pod Sovkokong på Bugaboo Buffalo
Outlook Sleep Pod Sovkokong på Bugaboo Buffalo

IMG_2999

B blir sen hem ikväll, så det blir bara jag och H. Kanske blir det en eftermiddagslur i trädgården också? Jag vill bli klar med rabatten nu när det regnat några dagar, så att jorden är fuktig och lätt att rensa i. Och sen är det ju helt ljuvligt att vara ute nu, när alla fruktträden blommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.