Lillsnutten

H har blivit en riktig snuttis på senaste, och har ofta en napp i munnen. Det är så gulligt när han kryper runt och själv hämtar nappen i sängen eller på golvet.

Han har också ”återupptäckt” tuttarna igen, och vill allt oftare amma. Han kan komma krypande, klättra upp på mig och gapande försöka ”docka”. Lite var som helst. Till exempel på en vad. Eller en axel. Det är i vart falll ett tydligt tecken på att han tycker det är dags för tutte.

Jag vet inte om det är det att han behöver mer vätska och näring nu när han rör sig så mycket, eller om han bara fått ett större sugbehov, eller bara är allmänt närhetstörstande. Kanske är det också därför han så ofta är arg på mig nuförtiden; han får inte tutte så ofta som han vill.

När han ska sova och läggs ner på vår säng börjar han i vart fall nästan direkt att tjuta hysteriskt; då vet han att tutte är på gång, och varför fick han den inte för en kvart sedan?

Han har också blivit ytterst medveten om att brösten är två till antalet, och att han faktiskt kan nå båda när jag ligger på ena sidan. När han ledsnar på en börjar han mycket bestämt att dra sig mot den andra.

Något amningsslut är således inte på tapeten ännu. Och än så länge är vi båda nöjda med amningen.

Förutom det där med att han alltid ska dra mig in håret, gröpa med naglarna på min näsa eller köra in hela handen i min mun och krafsa på tandköttet då. Om han kommer åt. Jag får hela tiden försöka ligga med ansiktet så långt borta från H som möjligt, så det blir inget tillfälle för mys och gos, direkt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.