Harmoni och trädgårdspyssel

Efter onsdagens lilla helvete har H tack och lov varit mer av sitt vanliga jag igen hela långhelgen.

Det känns som att ordningen är återställd och vi kan kommunicera igen. Till viss del är det kanske så enkelt att jag inte fungerar så bra som mamma utan sömn, och får sämre tålamod, vilket H snappar upp och blir ännu gnälligare.

Och sen är det ju full fart nu, han far omkring som ett jehu längs golvet, och märker genast om det finns ett öppet skåp eller liknande som han kan börja rota i. Fortfarande mest genom att åla sig fram genom att skjuta sig fram med höger ben, och magen i golvet. En stackars monstera blir terroriserad hela tiden, han sliter sönder bladen och försöker äta på dem om man inte hinner stoppa honom i tid. Han struntar helt i att man säger nej med arg röst och sträng blick, utan bara skrattar åt en och fortsätter sitt söndertrasande. Om man lyfter upp honom till andra sidan rummet är han snart på den stackars växten igen.

I torsdags fick jag i alla fall en liten paus från moderskapet, och åkte till Zetas handelsträdgård med kollegan och fd-kollegan. Nästan en hel dag på egen hand, och inte på jobbet!

Kom så klart hem med mycket mer än vad jag tänkt:

 • en spalje till klätterrosorna
 • två 2-pack böjda bambupinnar till bönorna och ärtorna
 • en påse basilikafrö
 • två mårbackapelargoner
 • två palettblad
 • en rosa, fylld variant av marguerit
 • ett 10-pack häcksyrènplantor
 • en rysk lönn
 • två salviaplantor
 • en stor rosmarin
 • två dragonplantor
 • en korianderplanta
 • två ramslöksplantor
IMG_2955
Kryddlandet
IMG_2953
Början på ett ramslöksbestånd i skogsbacken
IMG_2956
Mårbackapelargoner, köps in varje år eftersom jag lyckas ha ihjäl dem varje vinter
IMG_2952
Palettblad och marguerit

Allt har faktiskt redan kommit på plats i kryddland och rabatter, och buskplantorna och trädet har satts ner i terrängen mot den närmsta grannen, som vi vill freda oss lite ifrån. H har varit med ute, och suttit i vagnen, vilket har fungerat hyfsat utom i lördags kväll när jag satte ner syrenerna, för då var han trött och gnällde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.