Något hände medan vi var borta

Hemkomsten bjöd på en grön överraskning. Det kan hända mycket på ett par dygn.

IMG_2886
Drivbänken i fredags.
IMG_2940
Drivbänken vid hemkomsten.

Jag är så glad att jag i alla fall sådde några saker i år. Förra året var jag för upptagen med graviditeten, och trädgårdsodlingen blev nästintill helt försummad. Några örter var allt som blev sått/planterat.  (Vilket i och för sig är det viktigaste; det finns inget bättre än att ta en ficklampa och en sax ut i trädgården på höstkvällarna för att skörda örter till höstens grytor.)

Nu spirar sockerärter, brytbönor, tomater, gurka, squash, prydnadspumpa, prydnadskål och några sorters blommor. Ute i pallkragarna gror förhoppningsvis frön till sallat av olika slag, mangold, några rotfrukter och lite örter.

Både i örtlandet och i en kruka på baksidan har lite mynta överlevt vintern. Örtlandets timjan ser ut att ha klarat vintern bra. Oreganon siktar på världsherravälde som vanligt och måste tuktas. En salvia visar små livstecken, och kanske, kanske kommer nya skott på dragonen. Rosmarinen har dukat under, som vanligt. En vacker dag SKA jag lyckas få den att övervintra.

Än så länge känner jag glädje och entusiasm angående årets odlingar. Statistiskt sett kommer jag att ha givit upp om någon månad. Men än frodas både hoppet och grödorna i drivbänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.