Första IKEA-besöket med barn

På väg hem från vännerna, där gårdagskvällen bjöd på fantastiskt kött och vin, beslutade vi oss idag för att stanna på IKEA. Som de flesta andra hyser jag en hatkärlek till möbelvaruhuset med de platta paketen.

Å ena sidan så fullt av sunk, rangliga möbler av spånskiva, och för korta påslakan utan hål upptill. Å andra sidan en hel del snygg design, och sen är det ju så perverst billigt.

Vårt mål idag var att skaffa en spjälsäng till H, och en Antilop-stol att ha ute i trädgården nu under äta-ute-säsongen.

När det kommer till spjälsängar verkar IKEA i vart fall ha standardmått, och vi beslutade oss för billigaste möjliga; en Sniglar för 399 kr. Sen tillkom madrass för lika mycket, plus bäddmadrass för en hundring. Vi köpte även skötbordet Sniglar innan H kom.

Filosofin bakom detta val är att både skötbord och spjälsäng är trista möbler som man använder av nödtvång under en kort period. Själva funktionen i möblerna är enkel, och en får egentligen inget mer utöver design vid uppgradering till dyrare modeller, och även denna är ju rätt låst och handlar om färg och detaljer. Så vi kör på enklaste, billigaste möjliga. Fast med en av de bättre madrasserna, för H:s komfort.

Vi orkade inte sätta ihop det hela idag, så H får en sista natt i den ärvda minisängen.

Själva IKEA-besöket gick bra. Jag löste min menssituation enligt alternativ B, och sprang in på ett apotek bredvid IKEA och köpte tamponger. H hade gjort stordåd i blöjan, och behövde också service. Så det blev till att rusa in på en mugg, byta blöja på barnet och fixa tampong (Aj, kan jag säga om första tampongupplevelsen efter förlossningen). Men sedan var det lugna puckar för mig och H. Han satt i sele hela besöket, och var bara ledsen en liten stund innan han somnade.

IMG_2917
Ergobaby Ekologisk Zen fick ligga kvar som skötunderlägg, i brist på medhavd skötfilt. Gick bra det med!

Den som var svårhanterlig var såklart B, som aldrig kan tas med på shopping utan att helt förstöra stämningen. Efter sju gräl och fem blodsockerfall blev vi i vart fall klara till slut. Sedan blev jag tvungen att sitta i framsätet för att vi skulle få plats med inköpen, vilket resulterade i att H storgrät en del av hemresan.

Väl hemma blev det middag och sömn för H, och hämtpizza och en flaska rött till oss. Imorgon är det jobbdag igen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.