Lillemans första konsert

Igår kväll var vi iväg på konsert med middag, hela familjen. Det var ett evenemang som B blivit inbjuden till via sin stereolangare. Jag var tveksam till att ta med kotten på en sådan tillställning, och såg framför mig hur jag med stort stresspåslag skulle slå knut på mig själv för att hålla ungen tyst, med skamset blossande kinder och svett i pölar under brösten.

Men B insisterade, och det gick faktiskt rätt bra. H somnade direkt när vi kom till lokalen, och sov i vagnen genom hela varmrätten tills konserten började. Efter att vi tvingat halva befolkningen kring långbordet att flytta så att vi kunde klämma in en barnmatstol vid bordet såklart…

IMG_2889

Han höll sig faktiskt lugn under hela konserten; fick mat, satt och tittade på folk och lyssnade på musiken. Maskade runt en del i famnen, men ändå så att jag hade läget under kontroll.

En period började han kinka lite, men då reste jag mig upp och ställde mig bakom bordet och gungade honom i famnen. Därifrån kunde han se musikerna på scenen. Där blev det lite svettigt för mamman ett tag, en tiokilosklump att gunga på blir ansträngande efter en stund.

När vi skulle gå därifrån började han gny och kränga sig i vagnen. Och vips försvann hela pojken ner i åkpåsen! Mamman hade glömt att spänna fast selen, och vi hade satt upp sittdelen i rakt läge, vilket vi inte brukar ha. Ingen skada skedd alls, och vi föräldrar började asgarva, för det såg så himla kul ut.

Vi fick ett familjerum på hotellet, vilket gjorde ungefär noll nytta för oss med liten knodd. En dubbelsäng och två enkelsängar, inget annat som gjorde det lättare att bo med barn. Ingen spjälsäng. Så vi fick bygga en trippelsäng genom att skjuta ihop dubbelsängen mot en enkelsäng i ett hörn, och fodra i glappet med täcken och kuddar från den andra enkelsängen. Inne i hörnet fick H sova.

Klockan sex på morgonen vaknade han, trots att vi inte lagt oss förrän efter elva. Halv sju var han i full färd att utforska hotellrummet. Aldrig tidigare i mitt liv har jag VÄNTAT på att hotellfrukosten ska öppna. Välkommen till familjelivet…

IMG_2909

Nu sover han i bilen på väg till resans nästa anhalt. Middag och övernattning hos goda vänner.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.