Sova middag

image

H har sovit allt sämre i sin mjuklift som står i soffan i vardagsrummet. Inte så konstigt när den har ett bäddmått som är 75 cm på längden, och han själv nu är 73 (?) cm lång.

Idag tänkte jag riva ur lakanen i vår säng, som var i behov av tvätt redan för en vecka sedan. Så att lägga honom i sängen för förmiddagsluren funkade inte.

Eftersom han legat och sett kungligt bekväm ut på den nya ergonomiska skötbädden provade jag något nytt: jag lade honom på den med en filt, napp och en handdocke-nalle att plocka med. Sedan satte jag mig bredvid och höll en hand på honom. Efter fem minuter sovs det djupt!

Nappen har verkligen blivit en livsnödvändighet för H. Det tog ett drygt halvår innan varma känslor uppstod från H:s sida, men sedan var det kört!

Nappen är ett fantastiskt sömnmedel, man riktigt ser hur ögonlocken blir tyngre så fort en trött H börjar snutta på den. Och eftersom han ofta kämpar emot sömnen rycker han ut nappen precis när han är på väg att somna. Då gäller det att vara beredd att peta in den igen, och sätta något annat i den lilla handen, som ett gosedjur eller en snutte. Sedan är saken biff.

Mamman känner sig lite kluven, eftersom hon i hemlighet var lite stolt över att ha en unge som inte gillade napp. En som inte följer strömmen, och mest troligt inte kommer att springa och bröla i grupp i någon lagsport. En som kommer att gå sin egen väg och inte falla för grupptrycket. MEN, nu älskar H nappen precis som varenda annan liten knodd. Bara han håller sig ifrån fotbollen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.