Att anpassa sig till det stora passandet

Sedan H föddes har vi följt och stämt av hans utveckling med hjälp av boken Lyhört föräldraskap av Malin Bergström, som verkligen varit en bra manual för färska förstagångsföräldrar som vi.

I avsnittet för H:s nuvarande ålder står att det är nu det stora passandet börjar. Barnet har plötsligt blivit mobilt, men har absolut NOLL självbevarelsedrift.

H har kunnat ta sig framåt i två veckor nu. Han ser absolut inget hinder i att krypa över sängkanten eller ner från famnen för att ta sig till vad det nu är för roligheter han fått syn på på andra sidan rummet.

ALLT han hittar på golvet åker direkt in i munnen. Jag vet inte hur mycket mattludd jag har extraherat ur hans lilla mun efter att han mycket koncentrerat suttit och övat sitt pincettgrepp.

Det här är en komplett game changer. Vi har fått helt ändra hur vi håller koll på H. Samtidigt är det så kul att se hans stolthet när han lyckas följa efter en från ett rum till ett annat. Han tar ofta med sig en leksak i varje hand också, den lille samlaren.

Men det går inte att lämna honom på babygymmet längre…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.