Uppdatering om Ubbi blöjhink

Vi har nu använt vår fina orangea Ubbi blöjhink i två månader, så det är läge för en uppdatering om hur den fungerat för oss i praktiken.

Enligt marknadsföringen skulle Ubbi skilja sig från andra blöjhinkar genom att den:

  • Används med vanliga påsar, d.v.s. en måste inte köpa dyra refillförpackningar med påsar.
  • Sluter helt tätt och håller lukten inne.
  • Är tillverkad i metall istället för plast och således inte suger åt sig av lukten.

Avseende de första två punkterna fungerar Ubbi klockrent – vi använder samma gamla extra starka avfallspåsar på rulle som förut, och så länge Ubbi är stängd luktar det ingenting alls.

Men HERREJÄVLAR vilka odörer som oozar upp när en öppnar luckan för att kasta i en ny blöja! Särskilt om det gått ett par dagar sedan en bytt påsen. Det är rent grönjävligt vidrigt.  Detta kan en kanske inte klandra Ubbin för; det är ju för att den sluter så tätt som en kan glömma bort att byta påse på flera dagar.

Men vi slåss inte om att tömma Ubbin därhemma, om man säger så. Det gör vi utomhus, så det inte luktar gammalt utedass i hela huset. Sedan låter vi Ubbin stå öppen och vädra ur på altanen.

Men själva hinken luktar fortfarande apa inuti efteråt, det gör den faktiskt.

Det är kanon att den går att använda med vanliga påsar, och så länge man tömmer den minst varannan dag uppkommer inga större luktstörningar.

Snygg och funktionell, och förmodligen så nära luktfritt man kommer utan ett system där varje enskild blöja packas och försluts i specialpåsar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.