Första stadsresan med Babyzen Yoyo

I helgen var alltså jag och H ute på egen hand. Vi reste med tåg till världsmetropolen Örebro för att besöka mormor (H:s, min mamma, alltså).

Det sista jag ville var såklart att bängla på pansarvagnen a.k.a Buffalon på ett tåg helt själv, så det blev vår lilla resevagn Babyzen Yoyo som fick följa med på turen.

Resan omfattade buss, tunnelbana, tåg, promenader runt i Örebro och till och från mormors lägenhet dryga tre kilometer från centrum.

På buss och tunnelbana fick H stanna kvar i vagnen, på tåget fällde jag ihop Yoyon innan jag klev på och tog upp H i resebärselen Ergobaby Stowaway. Det gick smidigt att fälla ihop Yoyon på perrongen, och den fick bra plats att stå på golvet framför H:s säte på tåget. Uppfällningen när vi skulle av var knepigare, det var svårt att klara av det samtidigt som jag hade H i famnen. På hemvägen fick jag ta hjälp av en kvinna på raden bredvid, som höll i H medan jag fällde ut vagnen.

IMG_2771

På plats i Örebro var det inga problem att rulla Yoyon på stan eller hem till mormor. Den rullar smidigt och är lättkörd. Det är väldigt skönt att den har ett helt handtag, så att man kan knuffa den med bara en hand. Tack vare att den är så lätt är det inte heller några större bekymmer att lyfta den upp på tåg eller uppför kortare trappor.

Det är såklart lite jobbigare att köra en vagn med så små hjul, men det är priset man får betala för att få en så liten och lätt vagn.

Eller en del av priset. Min största invändning mot Babyzen Yoyo är att lite mindre barn helt enkelt inte sitter så bra i den. Vi köpte bara 6+-delen, eftersom H var nästan 6 månader när vi köpte vagnen. Nu vid dryga åtta månader är det dock tydligt att han fortfarande är för liten för att sitta bra i Yoyon. Han skulle ju inte ha gått i liggdelen heller, så jag tror att det blir ett glapp mellan, tja, cirka 6 och 10/11/12 månader där Yoyon inte riktigt fungerar så bra även om man skulle ha både 0+ och 6+. Jag är inte heller riktigt bekväm med att ha H i framåtvänd vagn ännu; jag vill kunna se honom hela tiden

Sitsen känns sluttande, och H sitter lite hopsjunken med de små benen spretande rakt ut från sitsen. Liggläget är långt ifrån fullt, mer ett lätt viloläge. Men H har inte klagat, han har suttit nöjd, och även sovit långa stunder under promenaderna.

IMG_2772

Då har jag kompletterat med Outlook Sleep Pod sovkokong för att göra vagnen mer ombonad och skydda från sol och intryck. När H är vaken räcker suffletten med den lilla ”solkepsen” nerfälld alldeles utmärkt för att hålla solen ur ögonen på honom.

För resor där vagnen inte behöver vara fullt så liten som Yoyon skulle jag dock vilja ha en resevagn/stadsvagn med lite bättre komfort. Överst på önskelistan står en Bugaboo Bee3 i Van Gogh-utgåvan. En otroligt vacker, liten och smidig vagn med bättre liggläge och vändbar sits. Jag är kär i den vagnen, och kollar in den på nätet nästan dagligen. (Sjukt, jag vet.) Men 8000 kr för en tredje (fjärde om man räknar 199-kronorssulkyn) vagn, det är saftigt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.