Cellprovtagning

Tidigare i förmiddags var jag på DS för cellprovtagning, ett och ett halvt år efter det senaste (normala) provet, två år efter operation och två och ett halvt år efter att cellförändringarna först upptäcktes.

Det gjordes även ett virusprov, för att se om viruset som orsakat cellförändringarna har läkt ut, eller om det finns kvar. Om det finns kvar blir det fortsatt tätare kontroller.

Jag fick komma till en jätterar barnmorska, som var lugn och förtroendeingivande. Hon sa också att mina lappningar och lagningar därnere rent estetiskt såg jättefina ut. Kanske vågar jag se efter själv så småningom? Så här dryga åtta månader efter förlossningen vill jag fortfarande inte riktigt kännas vid underlivet som mitt eget, det är lite alien territory…

Eftersom provet skulle kollas för både cellförändringar och virus skulle det ta någon månad innan jag får svar. Håller tummarna för att cellförändringarna hållit sig borta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.