Åttamånaderskontroll på BVC

Vi har nyss varit på åttamånaderskontroll på BVC och, ja, vår son är en liten tjockis!

Ingen av våra gissningar var i närheten av verklighetens 10 120 gram! Däremot var jag helt rätt ute med 72 cm. Längd och huvudmått följer sina kurvor, men vikten hade dragit iväg uppåt. Visserligen efter frukost och före morgonbajset, men ändå. Dryga 10 kg!

Ingen panik tyckte BVC, men vi behövde ju inte göda honom längre… Det känns faktiskt bra, efter den vingliga starten, att veta att han har lite att ta av vid eventuell sjukdom och nu när han börjar röra sig alltmer.

Annars frågade sköterskan bara om han satt stadigt (Ja), om han pratade (Mja, han säger ju saker men inga ord), om han verkade höra bra (Ja) och om han kröp (Typ, ja). Sedan avrapporterade vi mat-, bajs- och kräkstatus. (Äter allt, bara fast föda utöver lite amning, bajsar flera gånger om dagen, kräks nästan inte alls längre.)

Tydligen är det vanligt att kräkningarna upphör när barnet går över på fast föda.

Och det var det. Nästa gång är det tiomånaders läkarkontroll, och sedan ettårskontroll med nästa vaccinering. Herregud, är det bara några månader sedan vi sprang på BVC var eller varannan vecka?

Föräldrarna har nu fått en fika i solen medan barnet sover middag, och det är dags för en skogspromenad innan vi vänder hemåt för lunch.

IMG_2764

I eftermiddag är det mammagrupp med även pappor, vi ska prata livspussel och relationer…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.