Mysdag i stan

Idag har vi hängt inne i stan nästan hela dagen.

Morgonen började stressigt med att vi blev försenade iväg till babysimmet, missade de första fem-tio minuterna och jag blev ensamt päron i poolen, eftersom B glömt sina badbyxor. Jag lagade frukost åt oss och H, matade honom, åt själv, packade åt mig och H, bytte blöja och kläder på H och satte igång en tvättmaskin. B skulle packa åt sig själv, och glömde badbyxorna…

Den andra omgången babysim har verkligen ett snabbare tempo än den första. Förra veckan introducerades flera nya övningar, t.ex. skulle barnen börja träna på att hålla fast i kanten. Den här veckan skulle de klättra upp på en flytmadrass och sedan ”hoppa” ner från sittande ställning på kanten, och simma genom att föräldrarna höll en ”flytkorv” böjd framför sig med barnet hängande på. H fick också hoppa på eget bevåg från läraren mot mig och så fångade jag upp honom från under vattnet. H är jättebekväm i vattnet nu. Nästan FÖR bekväm; han vill bara samla på sig ett par-tre leksaker, luta sig tillbaka och chilla. Övningar? Vadå? Jag har det ju bra så här.

Vi gav H lunch i uppehållsrummet på Aqualife, sedan promenerade vi mot Kungsträdgården för att beskåda körsbärsblomningen. Den var inte i full gång ännu, men vackert var det!

IMG_2742

H sov sig igenom det hela. Vi mötte ett par goda vänner för mitt absoluta favorithelgnöje: brunch på Berns asiatiska. Himmel, vad gott det är! Jag frossade i sallader, ostron, sushi och sashimi. Varmrätterna prioriterar jag bort, de är inte riktigt lika vassa som det kalla. Det dignande efterrättsbordet går dock inte att motstå, framför allt inte creme bruleen smaksatt med citrongräs. H sov igenom halva måltiden, och fick sedan komma upp och sitta i en barnstol och äta lite mellanmål. Han hade kul, satt och tittade på folk och smakade lite avokado och krabba från min sushitallrik.

Sedan tog vi en promenad till genom Kungsan för att till slut gå mot tåget hem. Vi fick ett litet stopp på vägen för en öl också. H var glad och nöjd i sin vagn hela tiden.

En mycket mysig vårdag, H:s åttamånadersdag.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.