Nystart

Nu har jag äntligen givit mig själv en rejäl spark i ändalykten och tagit tag i min hälsa. I hela.. hrrrm…två dagar nu har jag sett till att få lite ordentlig motion och försökt hålla koll på vad jag stoppar i mig.

Igår blev det premiär för barnvagnspromenad i motionsspåren som ligger nästgårds. Det är kanonfina spår med flera olika längder, genom ett naturreservat, och med möjlighet att kombinera olika spår för en lagom tur. Det går dessutom en vandringsled genom området. Det visade sig att det gick alldeles utmärkt att skjuta barnvagn i spåren.

Först hade jag träffat ett par mammor från mammagruppen och promenerat runt i området någon timme. Sedan styrde jag kosan mot skogen. H var helt förundrad över denna nya miljö och satt och glodde stort. Ganska snart kom vi också till en lång uppförsbacke, varvid den lille gynnaren tyckte att en rödflammig flåsande morsa som knuffade buffalon med stort besvär var kanske det roligaste han sett, och skrattade ut mig i min misär. Oj, vad jag kände att det var ett tag sedan både rumpmuskler och vader behövde ta i lite!

Det blev en tur på nio kilometer, och jag kände verkligen hur mycket jag saknat att röra på mig. Att vara ute och svettas i skog och mark är verkligen min grej när det gäller träning. Det och simning. Gym, gruppträning och organiserad sport har aldrig lockat. För flera år sedan var jag medlem i en nystartad crossfitklubb, som körde bootcamp med utomhusträning. Det älskade jag! Sedan fick klubben en riktig lokal och höll på med mer typisk crossfit med skivstänger och kettleballs. Inte alls min grej. Jag gillar att vara utomhus och bara använda min kropp som redskap.

Idag trotsade jag blåsten och tog en vända på sex kilometer. Hur skönt som helst, och märkligt nog blir det en enorm skillnad bara av att gå i motionsspåren istället för vanliga barnvagnspromenader till köpcentret eller liknande. Då håller jag nog in lite och ligger i någon sorts bekvämlighetslunk istället för att pusha mig´själv. Jag känner mig både mindre hungrig och piggare när jag fått röra på mig.

Nu gäller det att hålla igång vanan och fortsätta se till att komma ut varje dag som jag inte är på kontoret. Jobbdagarna får jag sammanlagt cirka sex kilometers promenad bara till och från bussen, och jag är borta hemifrån från 06.30 till 20.00 ändå, så det får räcka med den motionen.

Jag ska försöka snickra ihop ett litet styrkeprogram jag kan köra hemma i trädgården för att komplettera promenaderna. Kanske tabata? Så snart jag slutar amma på nätter/tidiga morgnar ska jag börja simma två morgnar i veckan innan jobbet också. Men nu fungerar det inte att gå hemifrån vid fem på morgonen, H vill ju ha sin morgontutte, och jag har sällan fått så mycket sömn att jag orkar upp före fem.

Just nu känner jag mig full av optimism inför min nystart! Med motionen i skogen kommer också extra välmående i form av sådant här:

IMG_2663

Inte världens tydligaste bild kanske, men marken är helt full av blåsippor. H sover fridfullt och har ingen aning om att han just missar sin första blåsippsbacke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.