Påsk hos farmor

Vår första påsk som familj firas hemma hos H:s farmor. Vi tog lokaltåget ut hit igår på långfredagen för lammsteksmiddag som följs av äggletande och påskbuffé idag.

Det har blivit så lätt att ta med sig H iväg nu, även för övernattning. Han följer sina rutiner även borta, förutom att han – precis som under skidresan – vill vara vaken länge på kvällen för att umgås* (*läs: skamlöst flörta med alla för att skörda leenden och beundran) och smaka på middagen.

Igår kväll somnade han i gästrummet i vanlig tid vid 19-20, men vaknade om och om igen allteftersom huset fylldes av farbröderna. Så till slut var det bara att ta upp honom och låta honom vara med under middagen. Lammstek med kokt potatis och sås var en riktig höjdare!

Hos farmor har H också en egen gåstol i form av en polisbil, som han tycker är jätterolig, fast han inte riktigt förstått hur han ska ta sig fram med den. Han tar sig ändå fram litegrann, och den har roliga knappar och ljud. Samt en stoppskylt,  som han alltid rycker loss och viftar med så fort han sätts i stolen.

Han sov sedan i en resesäng som farmor köpt till honom för övernattning. Han hade hunnit bli lite övertrött och skrek och ville inte somna när jag ammade honom. Jag provade då att lägga ner honom i sängen och släcka lampan. Och precis som på färjan förra veckan somnade han själv efter att ha legat och krafsat ett tag!

Sedan sov han som vanligt till kring fem på morgonen, kom upp till mig och fick amma, och somnade om tills han vaknade vid åtta. Efter frukost somnade han först i min famn, men vaknade på väg in till gästrummet. Jag provade att lägga ner honom ändå. Och visst somnade han själv igen!

Efter hans lunch hade vi inte samma tur, men han gick senare att söva i vår säng och lägga ner i resesängen. Vi får se om han sover sig igenom vår påskbuffé nu…

Det är helt underbart att det börjar gå så bra att vara iväg, så att vi kan ta med oss H till familj och vänner utan att det är något problem.

Glad påsk!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.