Hemma igen, och nu jobbdag

Igår eftermiddag kom vi äntligen hem. Barnet sov i princip hela bilresan, både från alperna till färjan och från Malmö och hela vägen hem, och vaknade i princip bara för matpauser.

När vi kom ombord på färjan efter tolv timmars färd åt vi middag och drog oss därefter tillbaka till hytten för natten. Det var samma båt som vi kom över med förra lördagen, men den här gången fick vi in en barnsäng när personalen såg att vi hade en bebis med oss.

H var så klart jättepigg efter att ha sovit en hel dag. En del energi hann han så klart bränna under middagen, då han som vanligt flörtade med alla runt omkring och observerade allt i fartygscafeterian. Jag och B var jättetrötta, och med vetskap om den tidiga uppstigningen nästa morgon ville vi bara sova.

Jag provade att amma, men det blev bara en kort paus i viftandet, sparkandet, pratandet och tjutandet. Då provade jag att lägga H i barnsängen med snuttefilten, hans favorit Apis och den nya nyckelpigan jag köpte på en rastplats.

Han låg så han hade full uppsikt över mig där jag låg i min slaf bredvid och läste bok. Han låg och viftade med leksakerna, krafsade på sängväggarna, småpratade och gjorde pruttljud i kanske en kvart. Sedan blev det tyst. Han hade somnat. Helt av sig själv i en egen säng!

Det är också inte längre bara en, utan två små tänder som brutit fram i underkäken. Det går så snabbt nu.

Han var så glad att komma hem igår kväll, och lekte länge i sitt babygym. Sedan somnade han i vår säng vid 20-tiden, och sov hela natten fram till 05.40 då han fick komma tillbaka till vår säng och ammade, somnade om och sov när jag gick hemifrån vid 07.30.

Själv har jag en fullspäckad jobbdag framför mig, men hade också gärna vilat upp mig lite efter resan.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.