En liten bissing!

Igår när jag kände med fingret längs H:s tandkött var den plötsligt där: en omisskännligt vass liten kant i tandköttet i framkanten av underkäken! Båda tänderna längst fram har lyst igenom tandköttet ett tag, men nu har alltså en brutit sig igenom. Det är nog någon vecka sedan jag kände efter sist, så det är oklart när genombrottet skedde.

Det är svårt att känna vilken det är; jag skulle säga vänster beroende på hur det känns, men jag tycker att den högra varit mer synlig. H är inte så pigg på att gapa så jag kan inspektera ordentligt. Men jag tror att det kommer att synas tydligt snart.

Första lilla tansebissingen dök alltså upp först vid sju månader och en vecka. Vi som trodde det var på gång redan runt jul, då han var fyra månader och dreglade som en tok och skulle gnaga på allt. Nu har han knappt dreglat alls på länge, och det han stoppar i munnen brukar han mer snutta än gnaga på. Där ser man!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.