Obergurgl, dag 3

Dagen förlöpte ungefär som gårdagen; lilleman sov från kort efter frukost till kl. 13, och klockan var en bra bit efter 14 när vi till slut kom ut genom hotellets dörrar. Det blev en kort barnvagnspromenad, för byn är liten och innehåller verkligen ingenting av intresse.

H sov middag en liten stund mellan eftermiddagsbuffé och middag, och var sedan vaken. Vilket i vart fall jag räknat med, så jag var helt på det klara med att H:s semestervana med sovmorgon följd av en mycket lång tupplur oundvikligen medför att han är vaken på kvällen. Särskilt när kvällen spenderas i en miljö som innehåller alla H:s favoritsaker: mamma, pappa, mammas och pappas mat, några människor han känner igen, och ett gäng främlingar han kan charma sockorna av. Det är också ungefär 300 grader varmt i matsalen, vilket i sig utesluter att H somnar.

Maten var rätt hygglig idag igen, och serveringspersonalen lika stressad och oengagerad som vanligt. Det framgår med all tydlighet att de slutar när de slussat alla gäster genom femrättersmiddagen, varvid de bara vill bli klara, utan att bry sig nämnvärt om gästernas trivsel. Det är halvpension med inkluderad middag, så de behöver inte anstränga sig för att få gästerna att vilja återvända till restaurangen heller.

Kvällen avslutades abrupt med att B utan förvarning körde ner H i barnvagnen och drog från restaurangen under den avslutande osttallriken. Han tyckte ungen var jobbig och hade fått nog. Jag fick snabbt tacka för mig och följa efter.

Den här resan har inte varit någon lysande resa att ha med bebis på, kan jag konstatera. Det finns absolut inget att göra om man inte åker skidor, och det här med att passa ganska snäva mattider är inte förenligt med bebis. Det blir inte direkt någon trivsel med umgänge när man har en sjumånaders unge bredvid sig under middagen som kräver all uppmärksamhet. Vår lilla tripp till Trysil var bättre på alla sätt.

Förmodligen hade jag och H haft det bättre hemma själva en vecka medan B var iväg och åkte skidor. Och då har H inte alls varit jobbig på något sätt, tycker jag, utan det har bara inte givit något mervärde att vara iväg kontra det extra mecket som en resa med bebis trots allt innebär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.