Obergurgl, dag 2

Idag har alperna visat sig från sin vackraste sida, med solsken på vita bergstoppar mot azurblå himmel.

H kompenserade för den obefintliga dagssömnen och den sena kvällen igår genom att sova i egen säng mellan 23 och 6, tutta lite och somna om till 8.30.

B har åkt skidor idag, medan jag och H var kvar på hotellet till efter två på eftermiddagen. Anledningen till detta var att lilleman även sov middag i två och en halv timme efter frukost och sedan vaknade redo för lunch. Jag fick lite jobb gjort medan han sov, så det var bra ändå.

Till slut kom vi i alla fall ut i solskenet. Jag hade H i bärselen (Ergobaby Stowaway) eftersom vi först tänkt gå bort till en hütte en bit bort dit det bara var snöväg. Det verkade dock lite för halkigt i snön för mina stadsskor med platt sula, så vi gick en bit längs byvägen och tog en fika på ett bäckerei istället.

På vägen tillbaka stötte vi (jag, H, pappan i den andra barnfamiljen och deras tvååring) på skidåkarna (B, den andra mamman och de två ungkarlarna) som kommit ner från berget för att dricka öl, så vi gjorde sällskap på den soliga terassen. H somnade genast i selen bland skrål och hög musik från 90-talet.

Efter hans middag somnade han och flyttades med lyckat resultat över till vår Babyzen Yoyo med sovkokongen från Outlook på. Han vaknade så klart ändå direkt när vi kom till restaurangen, men det var värt ett försök.

H tycker att middagarna är jätteroliga; han flörtar hejvilt med alla han ser, vill smaka på allt och försöker få tag på allt som kommer inom räckhåll. Inte en chans att han sover igenom dem.

Strax efter tio på kvällen kom jag och H upp till rummet för att sova, och vi somnade båda två omedelbums. Och blev väckta av B när han kom hem en timma senare. H har somnat om, och det ska strax jag också.

Jag trodde aldrig för ett år sedan att vi skulle stupa i säng vid 22-23, för att vakna vid 7 och tycka att det är helt i sin ordning. På semestern.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.