Etapp 1 avklarad

Skrivet strax efter midnatt inatt, precis innan vi tappade all form av mobiltäckning:

H ligger hos mig och ammar, i underslafen på en båthytt.

Bilresan till Malmö gick över förväntan; ett stopp för mellanmål och blöjbyte, annars sov H större delen av resan, eller lekte själv med nappen och napphållaren, och en tygbok med inbyggd spegel och skallra. Han började kinka en liten stund mot slutet, men då satte jag på hans Spotify-lista, som han först lyssnade intensivt på, för att sedan logga ut och sova ända till Malmö.

När vi kom på båten blev det en sen middag, även för H, som sedan glatt satt med vid bordet i ett par timmar.  Inte så konstigt med tanke på hur mycket sömn och lite stimulans han fått under dagen.

Han har nu somnat på tutten, och ska läggas över i sin mjuklift. Hoppas morgondagen blir lika smidig!

IMG_2543

Nu är det morgon, vi har ätit frukost och – till slut – rullat av färjan och ut på Autobahn. Det är alltid lika sjukt stressigt att komma av båten på morgonen. Med en liten som ska få i sig sin morgongröt i en cafeteria som kryllar av lastbilschaffisar som pratar en mängd olika språk, och är oändligt mycket mer spännande än gröt, tillfördes en ny dimension av stress. Vi var nog absolut sist av båten idag, men vi stod så till att vi inte blockerade någon annan, så det gick bra ändå.

Vi struntade i vagn på båten, jag bar H i Ergobaby Stowaway-selen mellan bildäck, cafeteria och hytt, med Ergbaby Travel Pouch med sked, haklapp, mat och blöjbytes-kit fäst i magremmen.

H var så klart trött efter att bara ha sovit sex timmar, så han kinkade en stund i bilen, fick höra lite musik, och loggade ut igen.

Jag ska nog också passa på att ta en lur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.