Sexmånaderskontroll på BVC

Idag var det så äntligen dags att gå till BVC för sexmånaderskontroll – med bara en vecka kvar till sjumånadersdagen. Och – precis som vi trott – hade H fortsatt att växa bra på alla sätt. Vikten hade klättrat upp till hela 8 860 gram, och längden var 70 cm. H har faktiskt kämpat sig upp till strax över medelkurvan avseende både längd, vikt och huvudmått.

Vi som lever med honom var inte förvånade. Ungen äter verkligen som en häst nu för tiden. Han äter en stor skål gröt på morgonen (tre msk av olika flingor och gryn och drygt 1,5 dl vatten, toppat med någon tsk krossat pumpafrö, gojipulver och en halv frukt) och fortsätter gärna därefter med att äta så mycket han får av min leverpastejsmörgås och mitt kokta ägg. Till både lunch och middag äter han en hel barnmatsburk från 8 mån eller motsvarande mängd hemlagad mat, följt av en rejäl portion fruktpuré/smoothie. Han får ett eller ett par mellanmål bestående av frukt/smoothie/fruktris/tillskott. Och ammar i samband med varje måltid.

Till middag idag åt han, efter att ha ammat, en hel burk Hipp barnmat från 8 mån. Följt av ett halvt mosat päron. Och grät så förtvivlat när allt var slut att han fick en skiva fullkornstoast med smör (minus kanterna). Sedan krävde han högljutt att få smaka på min kanelbulle. Hur kan en så liten människa äta så mycket?

Fina barnläkaren Alice var på plats på BVC och lyssnade på hjärta och lungor, klämde på magen för att kolla mjälte, njurar och lever m.m. samt kontrollerade H:s förmåga att använda händerna och dra sig upp till sittande position. Han fick godkänt på allt.

Naturligtvis kände hon också efter att testiklarna satt på rätt plats. Det har de ju gjort sedan han föddes, och det kontrollerades när han var nyfödd, så jag fattar inte varför det ingår i varje kontroll sedan också. De lär väl inte krypa uppåt igen. Eller? B myste förstås förnöjt vid beskedet att de satt på rätt plats denna gång också. Jag antar att det är någon manlig grej det där, att vara så nöjd över att ha fått en son med en komplett uppsättning kulor, som dessutom sitter på rätt plats. Det framkallar någon sorts faderlig stolthet hos B i vart fall.

Nästa gång blir det åttamånaderskontroll. Tänk vad tiden går!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.