Sen morgon. Igen. Sluta amma?

Befinner mig på bussen till jobbet, väldigt sen, som vanligt sedan H kom. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att ta mig ur den här onda cirkeln.

Jag är min egen, så klockslaget jag kommer till jobbet är inte i sig det viktigaste. Men pengarna måste ju ändå dras in, och med hänsyn till min restid på 1,5 timme enkel väg vill jag inte vara kvar på kontoret så sent på kvällen.

Jag kommer i säng för sent om kvällarna. Jag nattammar och ansvarar för H hela nätterna, vilket på sistone varit rätt slitigt. H vaknar nästan alltid innan jag hunnit smyga iväg, och jag måste då se till att B vaknar och tar över H, så han inte ligger vaken och ser sin mamma försvinna, och pappan sover.

H verkar ha börjat få separationsångest, så det känns extra viktigt att överlämnandet inte blir jobbigt för honom. För handen på hjärtat, även om jag och B har lika mycket föräldraledighet kontra arbetstid, så är det mycket så att jag jobbar mina 2-2,5 arbetsdagar, men har till största delen hand om H inte bara de dagar B jobbar, utan även kvällarna alla vardagar och hela helgerna. Och alla nätter.

Och jag säger inte att B på något sätt är en slackerpappa. Men jag har på något sätt tagit/fått chefsskapet över hela föräldragrejen. Så om vi båda är hemma är H främst mitt ansvar om jag inte uttryckligen delegerar till B.

Till stor del är det väl amningen som gör det. Och den vill jag inte sluta med, om inte H själv visar att han är färdig med det. Tror jag.

Men hur mycket av amningen är bara för mitt ego nu egentligen, när H äter mest riktig mat? Jag vill både ha kakan och äta den. Jag vill att B tar lika ansvar för H. Men innerst inne vill jag inte överge den fördel som gör att jag är lite viktigare för H.

Är väldigt villrådig just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.