Skiftat åkpåse inför våren

Nu är det mars månad, och våren är här! Jag tänkte fira detta med att vika undan B212 Evolution-åkpåsen från 7 A.M. Enfant, och ersätta den med vår Bugaboo standardåkpåse.

Den köptes redan när H var bara ett litet knytte i magen, samtidigt som vagnen, men har blivit liggande. Främst för att den inte gick att använda i liggdelen, och för att 7 A.M. Enfant-påsen kändes varmare och fungerade i både liggdel och babyskydd.

Men nu var det äntligen dags.

IMG_0280 IMG_2430

Bugaboos åkpåse är i mångt och mycket identisk med Babyzens åkpåse, som jag testade i Yoyon igår. Den har samma fördelar: lätt att vika över ryggstödet i toppen, öppnas från sidan, och har knappar som gör att överdelen kan vikas ner och hållas nere, och hela locket går att ta av så att det bara blir en fleecedyna kvar.

Det som skiljer är att Bugaboos åkpåse har två separata dragkedjor, en på vardera sidan, som kan öppnas åt båda hållen. Påsen kan alltså öppnas både uppifrån och nedifrån.

Nackdelen med både Bugaboos och Babyzens åkpåse är att de knappt har något skydd alls runt huvudet, vilket i och för sig inte behövs med hänsyn till att ingen av dem känns gjord för riktigt vinterväder, och nu på våren känns det viktigare att de går att vika bak runt ryggstödet.

H verkade nöjd, och fick även prova det upprätta sittläget en liten stund.

Jag har också testat att använda Ergobabys höftväska på Bugaboo Buffalo, fäst med de separata krokarna som hör till Bugaboos organizer. Den sitter kanonbra där.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.