Klart för avfärd med Babyzen Yoyo

Idag kom det sista resetillbehöret till vår Babyzen Yoyo – en sovkokong/solskydd från Outlook. Sedan tidigare har jag (förutom regnskyddet och förvaringspåsen som ingår) en tillhörande åkpåse, och min Ergobaby Stowaway med den tillhörande höftväskan är också tänkt som en följeslagare till Yoyon.

Nu har jag skydd mot regn och kyla, skydd från sol, avskärmning för sömn, skötväska, någonstans att göra av barnet och skötväskan när vagnen behöver fällas ihop. I påsen till vagnen ryms både åkpåse, regnskydd och sovkokong.

Babyzen Yoyo + Ergobaby Stowaway + Ergobaby höftväska
Barnvagn, åkpåse, regnskydd, solskydd/sovkokong, bärsele och skötväska med plats även för mammas saker. Allt i tre små paket.

Sedan lånade jag de extra krokarna som hörde till min Bugaboo organizer för att fästa höftväskan på vagnens handtag. Jag antar att vanliga universalbarnvagnskrokar skulle fungera lika bra, men de här låg ju redan och skräpade hemma.

Babyzen Yoyo + Ergobaby höftväska
Ergobaby höftväska på Babyzen Yoyo

 

I väskan ligger två blöjor, en skötfilt, ett etui med våtservetter, ett paket pappersnäsdukar, en haklapp, en sked, en mellanmålspåse och en mobiltelefon. Det finns gott om plats kvar för ett litet klädombyte, nycklar och blöjpåsar, som är det jag vill lägga till i packningen.

Outlooks ”Sleep Pod” har den dubbla funktionen att skydda från solen samt skapa en mörk och ombonad plats för barnet att sova på. Det är en universalmodell som ska passa på alla vagnar. Så här sitter den på Babyzen Yoyo.

IMG_0258
Outlook sovkokong, öppet läge
Outlook Sleep Pod + Babyzen Yoyo
Outlook sovkokong, solskydd stängt
IMG_0261
Outlook sovkokong, helstängt läge
IMG_0262
Outlook sovkokong, yttre tyg halvöppet, solskydd stängt
IMG_0263
Outlook sovkokong, solskydd öppet, yttre tyg halvöppet

 

På bilderna ovan är sovkokongen inte helt nerdragen till fotstödet. Den sitter inte lika bra upptill då, och öppningen hamnar för långt ner för att barnet ska kunna se ut. I nuläget är det inget problem, för H är så liten att han inte kommer att nå ner till fotstödet på mycket länge. Så här sitter den om den ska ner över fotstödet:

IMG_0265
Outlook sovkokong nerdragen över fotstödet på Babyzen Yoyo 

Outlook sovkokong viks in i sin egen ficka, och blir då så här liten:

IMG_0269
Outlook sovkokong, ihopvikt

 

Ergobaby Stowaway och Outlook Sleep Pod i varukorgen på Babyzen Yoyo, tillsammans med förvaringspåsen och regnskyddet som hör till vagnen. Den främre halvan av varukorgen och den lilla meshfickan på ryggstödet är fortfarande lediga för annan packning.

IMG_0270
Ergobaby Stowaway och Outlook sovkokong i varukorgen på Babyzen Yoyo

Jag fick även tillfälle att testa Yoyons åkpåse, som legat och väntat i sin påse sedan jag köpte den. Första intrycket är bra. Den passar så klart helt perfekt till Yoyon och dess sele. Den har också tre egenskaper som jag verkligen älskar hos en åkpåse, och som jag saknar i 7 A.M. Enfant-påsen som vi använder i Buffalon: den öppnas på sidorna, har knappar så att toppen går att vika ner och fästa nervikt, och överdelen går lätt att vika ner över ryggstödet när man vill hålla den borta från barnets huvud. Det går också att ta av locket helt.

 

Babyzen åkpåse, helt stängd i Babyzen Yoyo i fullt sittläge
Babyzen åkpåse, helt stängd i Babyzen Yoyo i fullt sittläge

 

Babyzen åkpåse, lite nedvikt i Babyzen Yoyo i maximalt nedfällt läge
Babyzen åkpåse, lite nedvikt i Babyzen Yoyo i maximalt nedfällt läge

 

Babyzen åkpåse, med locket helt avtaget i Babyzen Yoyo
Babyzen åkpåse, med locket helt avtaget i Babyzen Yoyo

 

I min packning ovan har jag fällt ihop Yoyon med åkpåsen på. Det fungerade, men fotänden fick vikas undan för att vagnen skulle kunna stängas i det ihopfällda läget, och för att inte påsen skulle ligga mot hjulen. Den blev naturligtvis inte lika kompakt som utan åkpåsen, men den gick fortfarande in i förvaringspåsen, där även regnskydd och sovkokong fick plats. Jag har dock inte kontrollmätt om den fortfarande klarar måtten för handbagage. Vår första tur blir ju med bil.

Så detta har jag roat mig med under min fritid idag. H är fortsatt klängig, gnällig och har helt hoppat ur både sov- och matrutiner som jag trodde var etablerade nu. Skulle ha jobbat en stund på eftermiddagen medan B och H besökte farmor, men det blev visst så att jag sov istället. H har ju börjat vakna vid tre-tiden på nätterna för att sedan gnälla var tjugonde minut, så två timmars drömlös sömn (läs: koma) i vetskapen att barnet inte ens var hemma, var enormt välgörande för mammans välbefinnande.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.