Fortsatt grinigt…

Fortsatt grinigt…

Något är inte riktigt som det ska med H just nu. Gnälligheten har fortsatt idag, och han har dålig aptit. Tack och lov har han i alla fall sovit lite middag idag. Först en längre stund i vagnen på förmiddagen när jag och B gick till caféet på torget för att äta frukost, och sedan en kortare stund i vagnen på eftermiddagen på väg hem från mataffären. Sedan lyckades han somna extra tidigt på kvällen, innan han ens fått middag.

Idag kom paketet från Jollyroom, så vi har äntligen en blöjhink.

image
Nya blöjhinken från Ubbi

Så här efter en dags användning är jag jättenöjd. Enda anmärkningen är att hinken är ganska lätt, så när man ska dra igen locket med en hand följer lätt hela hinken med. Den står också lite ojämt, vilket är naturligt på ett badrumsgolv med fall. Men det hade känts stabilare om det hade suttit en gummilist på undersidan.

Med i paketet var också de här fina kläderna från Petit Bateau:

Petit Bateau
Tröja och tre bodys från Petit Bateau

Och höftväskan från Ergobaby:

Ergobaby höftväska
Höftväska från Ergobaby, kan fästas på alla deras bärselar.

Väskan känns rymlig och mjuk, men jag har inte hunnit testa den ännu. Jag har en hel del idéer om hur jag ska kunna använda den på resa, som jag ska testa innan vi åker iväg nästa gång.

Det kan vara dags för en liten uppdatering om H:s matstol. Vi har nu använt hans Stokke Tripp Trapp i två månader. I början var H lite väl ostadig, och vi var tvungna att vika in en filt framför honom i babyinsatsen, för att han inte skulle hänga på magen för mycket. Nu sitter han stadigt i stolen även utan filt.

image
Stokke Tripp Trapp vid 5 månader. Filt behövs i framkant.
image
Stokke Tripp Trapp vid 6 månader. Sitter bra själv.

Idag lagade jag puré av fin ekologisk Butternut-squash till H. Det gillade han inte alls. Men han har dålig aptit generellt just nu, så jag försöker att inte ta det så hårt.

Till oss vuxna lagade jag bönburgare som serverades på surdegsbröd med avokadosallad och limeyoghurt, enligt recept i senaste medlemstidningen från Coop. Jag har en ambition att laga vegetarisk middag en gång i veckan, för hälsan och miljön, men har inte fått rutin på det. Det känns viktigt att det blir riktig mat, och inte bara en vegetarisk sallad. Jag blev helnöjd med bönburgarna – det kommer att lagas flera gånger!

Bönburgare
Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *