Magsjuka

Jag fick avbryta min jobbdag abrupt igår efter ett plötsligt utbrott av magsjuka, med både det ena och det andra. Samtidigt. Om man säger så.

Att åka de sex milen med buss hem från jobbet var en prövning. Att förtränga magsjuka när svetten lackar i pannan och allt man vill göra är att spy innanmätet ur sig kräver fokus motsvarande att hantera födslovärkar.

I natt var det B:s tur. Som tur är så är jag redan nästan återställd, så jag har kunnat ta hand om H medan mannen sover ut.

Så sjuka som vi har varit i början av det här året har vi aldrig varit tidigare. Och då har vår lille knodd inte ens börjat på dagis ännu. Bara att man vistas mer i miljöer där det rör sig mycket barn verkar tydligen räcka. Två förkylningar och en magsjuka och vi är  inte ens två månader in på året ännu. Jag som tidigare snittat på typ en liten förkylning om året.

Än så länge har H (peppar, peppar) klarat sig från magsjukan. Jag hoppas att antikropparna från min mjölk skyddar honom. Han klarade sig från den förkylning som jag fick först i familjen, men åkte på den som angrep B först, så lite tror jag det skyddar om han får i sig av min mjölk efter att jag blivit sjuk men innan han utsatts för smittan från annat håll.

Jag tittar misstänksamt på H vid varje prutt eller småkräkning nu. Håller tummarna för att han slipper magsjuka så här direkt efter den första förkylningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.