Omställning

Måndagsmorgnarna är extra jobbiga för mig just nu.

Vi är alltid uppe lite för sent på söndagskvällarna. Efter att H somnat börjar vi fixa allt hemma som vi borde ha gjort under helgen. Eller så gör vi som igår, lagar en fantastisk carbonara och öppnar en flaska rött.

Och rätt vad det är har det blivit morgon, klockan är halv sex och jag ska slita mig från den varma sängen, med den lilla, varma pojken som krävt att få komma upp i vår säng vid tjugo i fyra och sedan ammat och gosat in sina knubbiga bebistår i det mjuka hullet på min mage.

Han vaknar till och jag byter hans blöja. Vill inte åka ifrån de knubbiga bebislåren och den yrvakna blicken och det lilla leendet jag får innan han gnussar in sin toppiga lilla näsa mot min axel på väg tillbaka till sovrummet. Där jag lämnar över gossen till hans lika yrvakna pappa som sitter redo med en flaska mat. Sedan tar jag min kontorsväska och går ut i kylan.

På bussen börjar jag omställningen. Tar upp telefonen och tittar på bilder på min bebis innan jag öppnar mejlen och börjar kika på vad jag har att ta itu med under dagen.

När jag till slut är framme är jag redo för arbetsdagen, och tycker det är kul att vara på kontoret. Men innan dess är det tungt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.