Bläh, tyckte H

Vi fastnade lite väl länge i köpcentret igår eftermiddag. För att H skulle få mat till middag innan läget blev akut tänkte vi att vi skulle prova burkmat för första gången.

Vi köpte en burk Hipp med ris, grönsaker och kyckling från 6 månader. Och det var som en sås? Är det verkligen inte tänkt att ungar på ett halvår ska kunna äta något med konsistens alls? Jag blev chockad, så lös mat har ju H inte fått sedan de allra första smakisarna med mannagrynsgröt! Nu tuggar han ju små bitar av bröd, frukt och kokta grönsaker och äter ganska fast gröt. Rotsaker bara grovmosar jag med en gaffel och en klick smör.

H tyckte det var jättekonstigt att få drickbar mat på sked, och tröttnade snabbt på att äta. Resten av burken, som han fick till lunch idag, fick vi ge honom serverad på små brödbitar. Då gick det bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.