Matstatus

Det var ett tag sedan jag skrev om H:s matvanor, och det händer en del på den fronten.

Han äter nu en stor skål gröt till frukost, gjord på en deciliter vatten och 1,5-2 tsk vardera av boveteflingor, hirsflingor och mannagryn. Detta blandar jag med någon tesked mortlade pumpafrön, en nypa gojipulver och lite mosad/riven frukt eller fruktpuré och en klick smör.

Han ammar och får flaska till lunch, och smakar på min lunch om han är vaken när jag äter.

Till middag äter han en redig portion mosade rotfrukter, t.ex. potatis, sötpotatis och morot med lite rapsolja och finhackade färska örter. Ibland får han lite grekisk yoghurt och riven frukt till dessert.

Till kvällsmat ammar han och får flaska, och smakar på vår middag om han är vaken.

Han ammar några gånger däremellan, oftast när han ska sova middag, och i sängen av och till från 4-5 på morgonen tills det är dags för frukost. De dagar jag går till jobbet och åker iväg på morgonen får han en extra flaska före frukost också.

Han älskar fortfarande allt han får smaka, och börjar genast gråta om smakbitarna från min tallrik inte kommer tillräckligt fort. Även om han själv nyss ätit.

Idag åt jag och H frukost på café, så jag handlade upp ett litet lager av ta-med-mat att ha till H när vi är ute och flänger och inte hinner fixa hemlagat. Jag köpte en av varje av det de hade från Ella’s kitchen; helt ekologiskt utan tillsatser i form av E-nummer, GMO, salt, socker eller ens vatten. (Shit, det här är ju bättre än det mesta jag gör hemma!)

image

H fick prova en ”frukostmums” med yoghurt, ris och banan. Det gick hem! Det enda negativa,med den var att riset var pulvriserat så det var bara en jämn, ganska tunn smet. H äter ju gärna lite chunkig mat, och tuggar jätteduktigt med de tandlösa käkarna. Det är rätt dyrt, ca 16 kr per portion, så det blir inget H får till vardags, utan bara just när vi är på språng.

Hemma är lunchflaskan nästa att ryka! Och häftigast av allt; nästa platta ersättning är inte ersättning! H blir ju sex månader nu och går över till Hipp Baby Combiotik 2. Och då heter det inte längre modersmjölksersättning, utan TILLSKOTTSNÄRING. Hur bra känns inte det? Det är inte längre något som ska ersätta min fina tuttmjölk. (Google har sagt mig att skillnaden på själva maten är att det nu blir mer järn och fibrer.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.