Utökning av vagnparken

H:s förkylning verkar ha börjat ge med sig. Han vaknade halv åtta imorse och var glad och pigg. Han är rosslig och hostar en del, men är helt sig själv i övrigt.

Vi tog en promenad i den underbara vårvintersolen och tog en LÅNG omväg på väg till postombudet. H är hittills mycket nöjd med sittdelen, och det är mamman också. Buffalon känns smidigare, det är lättare att ha koll på H – äntligen inget ligglocksvisir som bryter vår ögonkontakt! – han är högre upp, och varukorgen rymmer plötsligt dubbelt så mycket. Det var någon plusgrad, så H fick ha bara body och byxor under åkpåsen, med yllekrage, yllemössa och vantar samt fårskinnstossor. Jag bäddade också på honom en grovstickad filt för att täppa till vid öppningen.

image

Hos postombudet väntade ett litet lass bomulls- och flanellfiltar jag fyndat überbilligt på Jollyrooms rea, samt en amningstopp. Och det senaste tillskottet till vagnparken: hundranittioniokronorsvagen! För mindre än 200 riksdaler fick jag en paraplysulky! Det var ju så löjligt billigt att jag var tvungen att köpa den för att se hur mycket vagn man får för två hundralappar. Det är en Beemoo, Jollyrooms eget märke, av enklaste sort, som har ett ordinarie pris runt femhundringen, och så här ser den ut:

image

 

H är ännu för liten för den, han sitter som en ostbåge. Och ja, det här är vad jag fick för tvåhundra kronor: en hopfällbar liten sulky med fyra hjul (svängbara framhjul som kan låsas i framåtläge och bakhjul med parkeringsbromsar) en tygsits med sele och ringar för att fästa extern sele, två handtag att hålla i och en mjuk plastremsa som jag tror utgör fotstöd för större barn. That’s it. Den rullar hyfsat och är hyfsat lätt att styra. Lätt värd tvåhundra spänn, och kommer att användas som extravagn när H blir lite större.

En vagn som kan ligga i bilen och skräpa eller lämnas hos farmor eller morfar för besök där. En vagn för en tur till affären eller runt kvarteret. En vagn för tvåhundra kronor med växel tillbaka.

Idag fick H en liten portion av min mat vid lunch: fiskbullar i hummersås och kokt potatis. Denna ganska smaklösa anrättning har jag en hemlig förkärlek för. Det smakar nästan ingenting;  mjuk, småmjölig kokt potatis och mjälla fiskbullar i varm mjuk sås. Lite rårivna morötter på toppen. Texturerna, värmen och den milda smaken gör att det är ren comfort food för mig. B tycker det är vidrigt, så jag passar på när jag är själv. H tyckte det var jättegott.

Nu har han somnat, så jag ska roa mig med att tvätta, och kanske få lite jobb gjort. Imorse skulle jag ha jobbat, så jag vaknade tidigt. Efter att ha ammat H så att han somnat skönt på min sänghalva smög jag upp vid halv sju. Före klockan sju hade jag kört igång en tvättmaskin, gjort kaffe, tömt diskmaskinen och satt i smutsdisken från igår kväll samt fyllt på med toapapper i båda badrummen. När jag tog min kaffekopp och satte mig på hemmakontoret började jag med att slänga iväg ett mejl till katternas veterinär för att boka tid för vaccinering m.m. Sedan vaknade H och ville inte alls somna om fast klockan bara var halv åtta. Så gick det med det jobbet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.