Första förkylningen och hejdå liggdel

B fick med sig en förkylning hem från fjällen, och idag har den även drabbat vår lilleman. Jag tyckte att han inte riktigt var sig själv igår, lite hängig och med dålig aptit och att det lät lite snörvligt när han ammade. Men det var inget jättetydligt, och imorse var han pigg, så vi åkte till babysimmet som vanligt, fast jag fick vara ensam förälder i poolen. Fick stå med väskan på en barnstol och näcka mitt framför dörren när vi kom dit, för det var folk där som skulle simma tiden efter oss som prompt skulle byta om just då i det alldeles för trånga omklädningsrummet. SUCK!

H hade roligt i vattnet en stund, och vi övade på att röra oss framåt mot en leksak han ville ha när han sparkade med benen, men stå stilla om han inte sparkade, så han ska lära sig kopplingen mellan sparkar och framåtdrift. Fisken var lika rolig den här gången. H tröttnade snabbare än vad jag hade väntat mig med hänsyn till hur länge han orkade bada i Norge. Han var småkinkig mot slutet, men det var en annan bebis som var ännu tröttare så vi hann knappt med avslutningssången. Sedan duschade jag av och bytte på honom och lämnade över honom till B, som väntat i uppehållsrummet, innan jag själv duschade och klädde på mig.

När vi kom hem blev det tydligt att lilleman var krasslig, hes och rosslig i halsen och snor som rann, vilket förklarade varför han blev trött och kinkig på babysimmet. Jag som fasat så mycket för första gången han blir sjuk känner mig faktiskt ändå rätt lugn. Förmodligen för att han är på relativt gott humör, och att han bara har lätt feber.

Jag ville ändå vara förberedd, så jag rädade närmsta apotek på diverse barnmediciner och annat som kan komma väl till pass om H blir sämre. Eftersom lite frisk luft nog är nyttigt tog jag med lilleman i vagnen.

På sista tiden har liggdelen till buffalon knappt använts, och mer eller mindre undermedvetet har den liksom fasats ut. När vintern kom, och det blev för blött och smutsigt att ta in vagnen som extra sovplats i kök och vardagsrum, började vi använda den extra långa mjukliften från Phil & Ted’s till det istället. Och H har blivit så intresserad av omvärlden att han har haft svårt att slappna av i liggdelen på sistone, bara legat och lyssnat. Vi har mest använt babyskyddet på vagnen under vintern.

Så idag bestämde jag mig för att det var dags. Eftersom H är förkyld är det bättre för honom att vara mer upprätt, och han vill ju helst sitta hela tiden nu. En stor nackdel med Bugaboo Buffalo är att den inte är en äkta duovagn; sitt- och liggdel är bara olika tygklädslar som sätts på samma ram. Det går inte att växla fram och tillbaka, så jag har dröjt med bytet så länge jag kunnat. Men nu är liggdelstyget avmonterat för att tvättas och vikas undan i väntan på ett framtida syskon.

Och min lille, store kille var så glad i sin ”nya” vagn, och verkade sitta bra under hela promenaden.

imageimage

Åkpåsen B 212 Evolution från 7 A.M. Enfant passade bra även i sittdelen, selen gick igenom fint eftersom det är långa karborreförsedda öppningar i ryggen. H är inte så lång ännu, så det går bra att ha Bugaboos organizer som jag hade den innan, hängande i ringarna på påskrokarna. Eftersom H kommer att åka vänd mot mig i vart fall det närmaste halvåret funkar det inte så bra att ha organizern på ryggstödet. Och på bygeln känns det som att den är i vägen.

Efter middagen fick H aprikospuré till efterrätt, det tyckte han var jättegott, trots förkylning och minskad aptit. Annars har han inte velat ha så mycket mat eller flaska, men tutte är gott och tröstande ändå. Lilla sötnosen, vad jag lider med honom…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.