Mammakroppen fjärde månaden efter förlossningen

Jag gör samma sak här som med H:s månadssammanfattningar, går bakåt mot förlossningen för att få med tiden före bloggen.

Den fjärde månaden började jag bli mig själv igen, så smått. Tyvärr var vikten tillbaka på vad den var innan graviditeten också. Jag gick långa promenader, men utövade ingen annan motion.

Hormonnivåerna började normaliseras, på gott och ont. Ville inte längre äta enorma portioner av allt, men behövde mer sömn och började känna stress igen.

Känslan av att överkroppen var två meter lång och wobblande försvann, vilket jag gissar beror på att magmusklerna och de inre organen återtagit sina normala positioner igen.

Och så till den mer privata biten. Vi hade sex för första gången ganska precis tre månader efter förlossningen. Det gick rätt bra, skavde en del inledningsvis, men allt fungerade som det skulle. Dock inte riktigt läge för typ snabbisar i flykten ännu; underlivet (snippan? fittan? fiffi? Greta?) behövde hanteras mycket varsamt och försiktigt och försättas i rätt stämning för att vara med på noterna. (Tänk rosblad, levande ljus och massageolja.) Vilket gjorde att det med en bebis i huset inte blev av mer än en gång den månaden.

Vilket i och för sig inte störde mig nämnvärt, eftersom amningshormonerna bidrar till att sexlusten inte är på topp, direkt. B däremot – inte lika nöjd. Men det fick han leva med, eftersom det nu inte var hans könsorgan som trasats sönder och tråcklats ihop på ett inte helt perfekt vis för att vår son skulle komma till världen.

Liten anekdot som väl beskriver sakernas tillstånd. Gynläkaren som kontrollerar mitt underliv någon dag efter förlossningen: ”Oj, du måste ha varit väldigt svullen när de sydde ihop dig.”  Lägg till det barnmorskans summering efter att H kommit ut: ”Rektum exponerad, men intakt.”  Så var läget tre månader tidigare, så en ska inte klaga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.