H:s fjärde månad

Jag dokumenterar lite baklänges nu, för att få med H:s liv innan jag startade bloggen. Det får bli en nedräkning tillbaka till förlossningen, helt enkelt.

Vid tre månaders ålder hade H börjat växa på sig: 61 cm lång och 5 260 g tung. Han flyttade för gott ut ur storlek 56 till förmån för storlek 62/68. Även Pampers blöjor fungerade i storlek 2.

Han fick tremånadersvaccinet, och det gick bra. Han grät en liten stund efteråt, men fick inga biverkningar.

Han började kännas allt stadigare i kroppen, och började kunna sitta upp i knät. Denna färdighet demonstrerade han genom att sitta i mitt knä en hel middag när vi för första gången åt middag inne i stan med ett par kompisar. Inte en chans att han tänkte ligga i en fånig liggdel när det fanns så mycket att se!

H börjar skratta högt, främst åt när man sänker ner sitt ansikte mot hans och säger något som låter kul. Blubb-blubb-blubb är det roligaste mamma kan säga! Han är mycket fascinerad av sina händer, har börjat gripa tag i saker ordentligt. Han börjar dregla en del, stoppar saker i munnen, och tränar rösten genom att tjuta högt som en liten papegoja eller apa. Magträningen börjar gå riktigt bra, och han får ett babygym att leka i.

Vi är på återbesök hos barnläkaren (bästa Alice!), och allt fungerar bra med H:s mage. Det går max 2-3 dagar mellan bajserierna, och oftast brakar det loss i blöjan varje eller varannan dag. Kräkningarna kvarstår dock ungefär som förut och han klarar av flaskor på ca 80-100 ml.

Han fick sina namn officiellt hos Skatteverket. Vi var någon vecka sena med anmälningen, men det var ingen som sade något om det. Han fick ett tilltalsnamn som är unikt för honom i vår respektive släkt, sedan ytterligare ett förnamn från vardera sidan (min pappas tilltalsnamn och B:s mellannamn som flera i hans släkt har) och mitt efternamn som mellannamn och B:s efternamn.

Vi är bara en enda gång på BVC under H:s fjärde månad, precis mot slutet, och då har han gått upp till nästan sex kilo och 63 cm. Det börjar kännas som att det har vänt, och vi börjar bli ganska bekväma i vårt föräldraskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.