Kaos igen

Efter nästan en veckas frid har den här veckan hittills gått i kaosets tecken. H har inte sovit bra på dagarna, vilket har resulterat i en helt omöjlig unge på kvällarna, skrikig och gnällig och vild.

Idag har han dessutom kräkts ner hela mig och sig själv så pass att klädbyte var påkallat inte bara en, två eller ens tre, utan fyra respektive fem gånger. Eventuellt har han känts lite varm också. Och vi har fått byta fyra (!) bajsblöjor, två med normal konsistens och två som har varit lite grönaktiga och nästan torra, lite smuliga. (Ytterligare en sak man aldrig trodde om sig själv innan man blev förälder: det är mycket intressant att diskutera bajs. Så länge det är barnets.)

Jag introducerade potatispuré igår, och funderar på om det kan vara boven angående dagens magproblem. Men igår kräktes han inte mer än vanligt, och de första omgångarna bajs idag var ju helt normala. Och humöret och övertröttheten har hängt med sedan i förrgår. Kanske tänder på gång? Eller så är det en så kallad fas? Eller någon liten infektion?

Vi gick en långpromenad i eftermiddags, eller ja…jag gick och lilleman rullade fram i buffalon, för att hämta lillemans pass på polisstationen. Totalt varade promenaden en timme och tre kvart. H sov ungefär en kvart av hela den tiden, resten låg han och stirrade storögt på mig. Efter att ha petat fram den lilla skärmen på liggdelslocket så han kunde se mig. I en och en halv timme låg han alltså och bara psykglodde på mig. Det har varit så nu på sistone, han kommer inte till ro i vagnen, som han tidigare har sovit så bra i. Jag vet inte om det är vintern med skumpandet över is och snö och de ökade ljuden utanför vagnen av grus, vinterdäck och is, eller om det bara är hans för tillfället enormt stora intresse för allt som händer runtomkring. Jobbigt är det i alla fall, och jag känner mig dum om jag inte pratar och interagerar med honom när han tittar på mig, och kan tänka mig att jag också ser rätt dum ut där jag går runt och håller en monolog ner i en barnvagn.

Det småregnade, och jag kunde återigen konstatera att det borde finnas en särskild plats i helvetet för den som konstruerat Bugaboo Buffalos regnskydd. Herregud, hade det skadat att låta det vara någon centimeter större runt om? Fick som vanligt stå och slita och dra i fem minuter, med väl valda ord strömmande ur mungipan och svetten lackande under fleecetröjan, innan den satt på plats. Tur att det inte var kallare, för när det är minusgrader går det överhuvudtaget inte att få på för att det drar ihop sig i kylan.

Till slut har barnet i alla fall givit efter för tröttheten och somnat. Tyvärr måste vi snart väcka honom för ett kvällsmål, eftersom han kräkts så mycket i dag är det inte läge att hoppa över en måltid.

Nä, nu först en dusch för att få bort kräket i håret inför jobbdagen imorgon, och byte av lakanen som också drabbades av Mr. Kräk vid ett av klädbytena idag. Sedan krypa ner i sängen och amma lillpyret till sömns igen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.